Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Στον στύλο του μαρτυρίου οι Έλληνες.

Οι άρχοντες των Ιουδαίων , βλέποντας το κύρος τους να καταρρακώνεται, να αφανίζεται η επιρροή τους στο λαό, από το κήρυγμα και τα Έργα του Ιησού αποφάσισαν να τον εξουδετερώσουν.

Τους γκρέμιζε τον...
ψεύτικο κόσμο που είχαν χτίσει μέσω του οποίου αποκτούσαν υλικά οφέλη, ψευδοαξιώματα και η ύπαρξή τους αποκτούσε νόημα και κύρος. 

Ο Ιησούς γινόταν απειλή για την καθεστηκυία τάξη.

Αποφάσισαν λοιπόν ότι έπρεπε να τον ταπεινώσουν, να τον εξευτελίσουν, να τον υποβάλουν σε βασανιστήρια και τέλος να τον σταυρώσουν παραδειγματίζοντας τον απλό λαό, δείχνοντας έτσι ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθεί και να υποτάσσεται.

Αυτό που δεν ήξεραν όμως ......

....οι φτωχοί σε αντίληψη άρχοντες είναι ότι έτσι υπηρετούσαν την Θεία Θέληση και επίσπευδαν την αποκαθήλωση τους.

Στον στύλο του μαρτυρίου οι Έλληνες

Σήμερα κάποιοι άλλοι άρχοντες από τη Βόρεια Ευρώπη, βλέποντας ότι το κύρος τους στους λαούς της Ευρώπης μπορεί να καταρρακωθεί, ότι τα κέρδη που αποκομίζουν εις βάρος των άλλων Ευρωπαίων μπορεί να εκμηδενισθούν και το σύστημα ευζωίας τους έχει πολλές πιθανότητες να διαλυθεί εάν οι Έλληνες επαναστατήσουν και το καταλύσουν, αποφάσισαν να τους ταπεινώσουν και να τους σταυρώσουν προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. 

Την ίδια απόφαση είχαν πάρει και επί Μέτερνιχ για την Επανάσταση του 1821, άλλα και άλλες φορές αργότερα. 

Αποφάσισαν λοιπόν να αλυσοδέσουν και να σταυρώσουν τον Ελληνικό λαό.

Ιούδας δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί, ούτε και οι πρόθυμοι, που θα συνελάμβαναν και θα αλυσόδεναν στον στύλο του μαρτυρίου ένα ηρωικό λαό. 

Αφού λοιπόν μας οδήγησαν στην παγίδα του χρέους και φρόντισαν με διάφορους τρόπους να αποξηλώσουν τους παραγωγικούς τομείς της χώρας, που αποφέρουν εισροή χρήματος – εκ του ασφαλούς πλέον – άρχισαν το μαρτύριο της σταγόνας στη ρευστότητα της αγοράς και συνεχίζουν με την υπερφορολόγηση και τις κατασχέσεις των περιουσιών μας.

Η Ελλάδα για μια φορά ακόμη θα γίνει θυσία υπέρ του κόσμου των αξιών, ενάντια στον κόσμο της υλικής ισχύος και του μίσους.

Σε πρώτη φάση προς το παρόν προσπαθούν να κρατήσουν νομιμοφανή προσχήματα, όπως έκαναν και οι Ναζί στους Εβραίους, πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όπως έκαναν χωρίς προσχήματα σε παλαιότερες άγριες εποχές οι τότε κατακτητές εις βάρος αυτών που τολμούσαν να τους αντισταθούν.

Η Γερμανική Βαρβαρότητα

Δεν πρέπει να μας εκπλήττει η βαρβαρότητα των δανειστών μας και των Γερμανών που πρωτοστατούν. 

Την αγριότητα τους την γνωρίσαμε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τις εκτελέσεις αμάχων, γυναικών, παιδιών αλλά ακόμη και βρεφών.

Τις κακόβουλες προθέσεις τους τις γνωρίσαμε με την καταστροφή των υποδομών του Ελληνικού κράτους. 

Ενός κράτους που δεν τους προκάλεσε, αλλά αυτοί εισέβαλαν κατακτητικά

Άλλωστε δεν μας είναι άγνωστη η βαρβαρότητα που διέπει ορισμένες φορές τους Βορειοερωπαίους. 

Άπειρα τα παραδείγματα από τους αρχαίους χρόνους της Ρώμης, των επιδρομών επί Βυζαντίου, των διαφόρων ευρωπαϊκών φύλων, που συγκροτούν σήμερα τα διάφορα κράτη της Ευρώπης, Των Ούννων, των Λομβαρδών και των Βησιγότθων και άλλων, που επέδραμαν κατά καιρούς στη Νότια Ευρώπη για να σφάξουν να αρπάξουν ότι πολύτιμο έβρισκαν και να το κουβαλήσουν στη χώρα τους ως τρόπαιο «πολιτισμού», για να διακοσμούν τα σπίτια τους, τις πλατείες τους και αργότερα τα μουσεία τους.

Την αγριότητα τους την γνωρίσαμε με τις αρπαγές και τις σφαγές στις περίφημες Σταυροφορίες επί Βυζαντίου , στη Φραγκοκρατία αλλά και μετέπειτα. 

Τα τελευταία χρόνια την γνωρίσαμε στην Γερμανική κατοχή και την Αγγλοκρατία στην Κύπρο.

Οι Γερμανοί ακόμη να επιστρέψουν τα αρχαία που άρπαξαν στην Κατοχή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως ελάχιστο δείγμα καλής θέλησης και ένδειξης μεταμέλειας. 

Και φυσικά ούτε κουβέντα να γίνεται για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Βέβαια κατά περιόδους οι «φίλοι – σύμμαχοι – κατακτητές» μας, θα φορέσουν τον μανδύα του φιλήσυχου προβάτου προκειμένου να μας ξεγελάσουν, να πλησιάσουν κοντά και με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί να αρπάξουν και πάλι, παραμονεύοντας για τη στιγμή που θα μας βρουν απροετοίμαστους.

Ο Σταυρός της Ελλάδος

Η «ενάρετος» Γερμανία μετά των προθύμων δορυφόρων της του Βορρά, προκειμένου να κάνει καθεστώς την ηγεμονία της στην Ευρώπη αποφάσισε, για μια ακόμη φορά, να επιτεθεί στην Ελλάδα του φωτός προκειμένου να αρπάξουν και πάλι και να ξεκληρίσουν τους Έλληνες επιβάλλοντας τις πλέον απάνθρωπες συνθήκες.

Αποφάσισε να ταπεινώσει και να σταυρώσει την Ελλάδα. 

Και φυσικά στην κρίσιμη στιγμή βρέθηκαν οι απαραίτητοι παράγοντες που φωνάζουν δυνατά «Σταύρωσον, σταύρωσον την Ελλάδα!» και αφήστε ελεύθερο τον Βαραββά – και εν προκειμένω το διαστρεβλωμένο νομισματικό σύστημα του Ευρώ- μιας ανάπηρης Ευρώπης, για να συνεχίζει να κλέβει, να αρπάζει και να ευτελίζει ο Βορράς τους πολίτες της Νοτίου Ευρώπης.

Η Ελλάδα σηκώνει τον σταυρό της και οδεύει καρτερικά προς τον Γολγοθά. 

Οδεύει γνωρίζοντας ότι μετά την σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

Μόνο που η Ανάσταση πρέπει να έρθει από τα παιδιά της. 


Από εμάς τους ίδιους εάν αφυπνιστούμε, δούμε την αλήθεια και αντισταθούμε δυναμικά όπως έκαναν οι πρόγονοι μας παραδειγματίζοντας όλη την ανθρωπότητα.

Ας παραδειγματιστούμε από τις πράξεις των ηρωϊκών προγόνων μας και ας αγωνιστούμε για την ανάσταση του Ελληνικού κράτους, του Ελληνικού έθνους.


Χριστός Ανέστη Συνέλληνες και ας ευχηθούμε να έρθει γρήγορα και η Ανάσταση και στην πατρίδα μας!


Του Π. Λιβανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου