Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ...ΓΙΑ ΔΟΛΙΑ ...ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ..!

Συνέντευξη του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη..ΚΑΙ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής  για τα μνημόνια ..!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
agrios-kaugas-a-loberdou--g-kasimati-me-aformi-mnimonio--gpapandreou
Ο Κασιμάτης ανέφερε ότι “αυτά που μπορώ να καταθέσω εδώ είναι τα νομικά ζητήματα, δηλαδή οι παραβιάσεις" προσθέτοντας να  καταθέσω για τις πράξεις εκείνες που έγιναν από την προπαρασκευή των δανειακών συμβάσεων μέχρι σήμερα. Υπογράμμισε δε ότι “δεν είναι ο σκοπός μου να αναδείξω ενόχους αλλά πράξεις που παραβιάζουν κατάφωρα διατάξεις του συντάγματος και του διεθνούς δικαίου”. Επεσήμανε πάντως ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πολιτικός επιπέδου Πρωθυπουργού (ΓΑΠ) να πει ότι «δεν ήξερα» ή «έκανα λάθος εκτίμηση». 

Τόνισε ότι έχει χωρίσει σε τρία βασικά κεφάλαια τις παραβιάσεις: Στο κεφάλαιο της προπαρασκευής από την προεκλογική περίοδο 2009 μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων, το δεύτερο το περιεχόμενο των συμβάσεων. Το τρίτο θα μπορούσε να είναι οι συνέπειες. 


Παρατήρησε, επίσης, ότι  υπάρχει μια διαρκής παράλειψη ενημέρωσης των οργάνων του πολιτεύματος (λαός, Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και, όπως τόνισε, από ότι ξέρω και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήξεραν και πολλά.

Σε ερώτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη για το αν η Βουλή καταργεί την κυριαρχία με την αποδοχή των Μνημονίων, ο καθηγητής απάντησε ότι η Βουλή πέρασε μόνο το δεύτερο Μνημόνιο και η Βουλή μπορεί να το παραβιάσει το Σύνταγμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή θα επικυρώσει κάτι η Βουλή μπορεί να παραιτηθεί από τις αρμοδιότητες, ενώ χαρακτήρισε ρητή παραβίαση του Συντάγματος τα μνημόνια.  

Εξήγησε ότι οι περικοπές είναι βαρύτατη παραβίαση, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπονται οριζόντιες περικοπές σε νομοθετημένα δικαιώματα. 

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου