Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Κόλαφος για τη στάση των δανειστών η ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ.

Η Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την υποστήριξη των δικαίων και των δικαιωμάτων του λαού (φωτογραφία αρχείου).

Ως δήλωση κόλαφο για τα μνημόνια και για τη στάση των δανειστών χαρακτηρίζει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την τοποθέτηση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, για την ελληνική κρίση.

Όπως εκτιμά η κ. Κωνσταντοπούλου, η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα δικαιώνει απόλυτα .......τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναζήτηση της αλήθειας ως προς τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και για τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου του χρέους.


Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την υποστήριξη των δικαίων και των δικαιωμάτων του λαού, καθώς ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, χαιρετίζει με απερίφραστο τρόπο την ίδρυση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και λέει ότι πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για την υπερχρέωση της Ελλάδος και για το πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ.


«Όσοι συνεχίζουν να αντιδρούν σε αυτή την πρωτοβουλία, στη σύσταση δηλαδή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, φοβούμενοι την αποκάλυψη της αλήθειας, αρνούνται το δικαίωμα του ελληνικού λαού να μάθει ποιοι τον οδήγησαν στα Μνημόνια και την ανθρωπιστική κρίση. Από μια διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας, η κοινωνία δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, έχει μόνο να επωφεληθεί», συμπληρώνει η κ. Κωνσταντοπούλου.


Συνεχίζοντας, η Πρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει ότι
ο κ. Μποχοσλάβσκι καλεί τους θεσμούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς, να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν παραβιασθεί κατάφωρα από τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας και προειδοποιεί ότι η συνέχιση των εκβιασμών που απευθύνονται προς την Ελλάδα και η επιμονή στα προγράμματα των μνημονίων θα οδηγήσει σε περαιτέρω παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά προστατεύονται από το διεθνές και υπερνομοθετικό πλαίσιο.

«Με ξεκάθαρο τρόπο, ο κ. Μποχοσλάβκσι τονίζει ότι δεν διακυβεύονται μόνο οι υποχρεώσεις αποπληρωμής του χρέους, αλλά και τα θεμέλια πάνω στα οποία έχει κτισθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση:
Μια ένωση εθνών που έχει στον πυρήνα της το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη», προσθέτει η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Πρόκειται για μία δήλωση η οποία δικαιώνει απόλυτα τις πρωτοβουλίες του ελληνικού κοινοβουλίου για την αναζήτηση των αιτιών και των ευθυνών για τη δημιουργία και τη διόγκωση του χρέους. 

Πρόκειται για καθαρή θέση, την οποία αυτονοήτως θα αξιοποιήσουμε προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και του ελληνικού πληθυσμού», καταλήγει η Πρόεδρος της Βουλής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου