Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ελλάδα… Ανοίγοντας τις πύλες για τα όρνεα...!!

greek_flag_korakia
Η Ελλάδα, κάποτε μια δυνητική διέξοδος για μια νέα και πάλι κυρίαρχη Ευρώπη, έχει κάνει μια στροφή, μετατρεπόμενη σε πύλη για την εισβολή των όρνεων από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Επιστολή προς Φίλους από την πρωτοβουλία των Δελφών**:
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη λύπη μου, το θυμό μου και την οργή μου – και πάλι τη θλίψη μου για την αποδοχή από το ελληνικό κοινοβούλιο της απόλυτης, ταπεινωτικής και καταστροφικής για το έθνος, «ΝΑΙ» ψήφο στην Τρόικα- η οποία ήταν μάλιστα συντριπτική.
Μια φορά κι έναν καιρό – περίπου 6 ημέρες πριν – η Ελλάδα ήταν ακόμα η δυνητική πύλη εισόδου σε μια νέα Ευρώπη, μια Ευρώπη που θα μπορούσε να δει στην Ελλάδα πώς να ανακτήσει την κυριαρχία, την αυτονομία και την αυτοδιάθεσή της – και πάνω απ ‘όλα, τη δημοκρατία, η σοφία που η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη 2500 χρόνια πριν.
Μη σεβόμενη το δημοκρατικό και συντριπτικό ΟΧΙ του λαού στην επιβεβλημένη λιτότητα της Τρόικας, ο κ. Τσίπρας και η μικρή απομονωμένη ομάδα του από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στις Βρυξέλλες αποδεχόμενη ένα «πακέτο» πολύ χειρότερο από εκείνο που ο λαός απέρριψε μια εβδομάδα πριν. Με την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας, πρόσφερε στους γύπες της Ευρώπης, την Ουάσιγκτον και τη Wall Street ένα ξεπούλημα της χώρας του.
Αν και, εκείνη τη στιγμή, δεν είχε .....
....χαθεί ακόμη τίποτα. Η ΜΟΑ δεν έχει καμία νομική υπόσταση από μόνη της πριν από την κοινοβουλευτική επικύρωση. Τη νύχτα από την Τετάρτη έως την Πέμπτη από, 15 – 16 Ιούλ, 2015 – μια ημερομηνία σταθμός- η Βουλή των Ελλήνων μετά από μια σύντομη και μερικές φορές φλογερή συζήτηση και ειδικά μετά τη δραστήρια υπεράσπιση της ΜΟΑ από τον Τσίπρα, υπό την απειλή της παραίτησης – έδωσε το πράσινο φως για την εγκληματική τρόικα να ξεζουμίσει την Ελλάδα από το υπόλοιπο της δημόσιας περιουσίας και υπηρεσίας.
Είναι πολύ πιθανό ότι ο Τσίπρας και η ομάδα του απειλήθηκαν- μια διαδικασία τόσο καλά περιγραφόμενη στο «Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Δολοφόνου», του John Perkins. Αυτοί οι ληστές της Ουάσιγκτον και της τρόικας δεν γνωρίζουν ενδοιασμούς. 
Αλλά – αν υπήρχαν απειλές – γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν βγαίνει ανοιχτά και να πει στον κόσμο γι ‘αυτές; Αυτό είναι που έκανε ο Τσάβες, αυτό είναι που μόλις έκανε ο Κορέα του Ισημερινού και πολλοί άλλοι πριν από αυτόν. 
Αυτό θα ήταν η καλύτερη προστατευτική ασπίδα του. – Το ερώτημα είναι – πόσο μακριά φτάνει η ακεραιότητα; – Για έναν πολιτικό και ηγέτη μιας χώρας θα πρέπει να είναι απεριόριστη.
trapeza_ellados_berlin
Η Ελλάδα, κάποτε μια δυνητική πύλη για μια νέα και πάλι κυρίαρχη Ευρώπη, έκανε μια στροφή, έγινε πύλη για την εισβολή των γυπών από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, τους τραπεζίτες και πλιατσικολόγους της Ευρώπης. 
Οι διαπραγματεύσεις (sic) του Τσίπρα και της ομάδας του την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες, δεν ήταν μόνο προδοσία για τον ελληνικό λαό – αλλά για την Ευρώπη. Μπορεί να σημαίνει την πλήρη αποικιοποίηση της Ευρώπης – και μια επανάληψη ενός γερμανικού καφέ κύματος – το οποίο το 1930 είδαν όλοι να έρχεται, αλλά κανείς δεν τολμούσε να κάνει κιχ, πόσο μάλλον πράξη αντίστασης.
Τώρα είναι στο χέρι του λαού της Ελλάδας να συγκεντρώσει επαρκή αλληλεγγύη για να σταματήσει τη λεηλασία της χώρας του και την απο-δημοκρατικοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη – και τελικά να είναι επίσης στο χέρι μας, το 99,99% στην Ευρώπη και την Αμερική, να καταλάβουμε τους δρόμους όσο χρειάζεται για να πετύχουμε «αλλαγή καθεστώτος» των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων και του δόγματος της χρηματοπιστωτικής δολοφονίας. 
Μη γελιέστε και αφήστε το να ακουστεί πάλι – είμαστε οι επόμενοι. Η έφοδος έχει ήδη αρχίσει. Είναι ζήτημα συνείδησης: Ελευθερία σημαίνει σεβασμό της φωνής του λαού – το οποίο είναι η δημοκρατία.
Peter Koenig, οικονομολόγος και γεωπολιτικός 
αναλυτής.
**Η «Πρωτοβουλία των Δελφών» (the.delphi.initiative@gmail.com, The Delphi Initiative – You tube), για την αναζήτηση εναλλακτικών στον «ευρωφιλελευθερισμό» και την αποτροπή νέου πολέμου στην Ευρώπη.

Η «Πρωτοβουλία» συγκροτήθηκε στους Δελφούς, στη διάρκεια μεγάλου διεθνούς συνεδρίου, με συμμετοχή πολλών διακεκριμένων διανοουμένων και προσωπικοτήτων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου