Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!! ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ;;;

http://www.axarnea.gr/wp-content/themes/_stylebook/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fwww.axarnea.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F08%2FScreenshot_1-620x330.png&q=90&w=652&zc=1
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ;;;

Κατόιν πιέσεων του Β.Σόιμπλε διέλυσαν την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις !!!

Ακόμα ένα χτύπημα για την εθνική αξιοπρέπεια και κυριαρχία ήρθε σήμερα μετά από την υπογραφή για το
νέο μνημόνιο:Κατόπιν γερμανικής προφανώς απαίτησης και έμπνευσης η συνεδρίαση στην επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις αναβάλλεται και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή παραπέμπεται στις καλένδες στο πλαίσιο της καθ΄υπόδειξη των δανειστών νέας “ελληνογερμανικής φιλίας”.


Έτσι ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και.....

... της κατάπτυστης συμφωνίας που “σφραγίστηκε” στις Βρυξέλλες ματαιώθηκε η κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων και η επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, που είχε προγραμματιστεί για αύριο στις 12:00 το μεσημέρι.

Τις επιτροπές θα ενημέρωνε ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος για την Ευρώπη του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Jan Jarab.


Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών είχε την ομόθυμη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων ενώ ομιλία είχε εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Κώστας Ήσυχος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Χουντής και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ τις θέσεις των άλλων κομμάτων εξέφρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κι επίσης στο βήμα ανέβηκε μεγάλος αριθμός βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.


Μάλιστα στις 4 Ιουνίου στην ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από τους συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και τους συντάκτες του πορίσματος για τις ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο η πρόεδρος της Βουλής και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε έμφαση στο ύψος των δίκαιων και τεκμηριωμένων και μη αμφισβητούμενων ελληνικών απαιτήσεων, όπως τις χαρακτήρισε, που φθάνουν στα 340 δισ. ευρώ.
“Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. 


Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντόπουλου, επιτέθηκε σε όσους ισχυρίζονταν στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει φάκελος και έγγραφα στοιχεία για τις αξιώσεις της Ελλάδας. “Κάποιοι διαβεβαίωναν και ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Μόλις πριν τρία χρόνια λέγανε ανεδαφική αυτή την αξίωση που είναι απόλυτα στοιχειοθετημένη”, συμπλήρωσε.


Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια θα είναι η αντίδραση απο το προεδρείο της Βουλής και στους λόγους, μέσα απο επίσημη ανακοίνωση που οδήγησαν στην αναβολή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου