Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το Δ.Ν.Τ ζήτησε αγελάδα και εμείς τους πήγαμε γάτα!

«Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα»: Η φράση που δείχνει πως το Ασφαλιστικό θα αργήσει να κλείσει

Η ώρα της αλήθειας για το αν ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα κρατήσει «μήνες» ή θα κλείσει και τη φορά αυτή με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε μια-δυο εβδομάδες το πολύ, θα φανεί τις ερχόμενες μέρες.
Απογοητευμένοι φαίνεται πως είναι στις τάξεις των Θεσμών από το σχέδιο για το Ασφαλιστικό που έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Εργασίας, καθώς όπως όλα δείχνουν η διαπραγμάτευση έχει δρόμο ακόμα μπροστά της.
Χαρακτηριστική λοιπόν της διάστασης απόψεων που επικρατεί είναι η φράση των δανειστών που αποκαλύπτει το Βήμα και η οποία έχει ως εξής: «Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα». Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Πολ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θέλουν να κάνουν «αγνώριστο» το Ασφαλιστικό, ώστε να αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τη ρύθμιση του χρέους.
Και αυτό όπως γίνεται αντιληπτό, όσο και να θέλει η κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα το συγκεκριμένο κεφάλαιο, η παραπάνω φράση δείχνει την...
.... κλίμακα των αλλαγών που θέλουν οι δανειστές. Εξάλλου αυτή την εβδομάδα μπορεί να ξεκινούν εργασίες τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής, για τους οποίους όμως δεν υπάρχει προς το παρόν ημερομηνία άφιξης», δηλώνει κοινοτικός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι το Κουαρτέτο δεν θα εμφανιστεί αν δεν έχουν πάρει στα χέρια τους συγκεκριμένα στοιχεία και μετρήσεις.
Υπενθυμίζεται πάντως πως οι επικεφαλής του Κουαρτέτου δεν θα έρθουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Ζητούν πιο λεπτομερή και κοστολογημένα στοιχεία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και αυτό γιατί αναμένουν περισσότερο λεπτομερή και κοστολογημένα στοιχεία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τα οποία, εάν δεν λάβουν, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν άμεσα το ταξίδι προς την Αθήνα.
Μένει να φανεί αν θα κάνουν πράξη την απειλή τους πως δεν θα επιστρέψουν ξανά στη χώρα μας, εάν δεν διοριστεί πρώτα ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, τον οποίο η κυβέρνηση έχει αφήσει «στο περίμενε» (και τις εφορίες μαζί του) μέχρι νεωτέρας -ή μέχρι να διορίσει πρώτα νέους γενικούς διευθυντές της επιλογής της.
Οι εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν
Για να δώσουν το πράσινο φως οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου και να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης θα πρέπει υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση σε: ασφαλιστικό, καθώς και σε μια σειρά από φορολογικά ζητήματα.
Ωστόσο οι απαιτήσεις δεν σταματούν εκεί και ο κατάλογος με τα όσο πρέπει να έχει ολοκληρώσει η ελληνική πλευρά είναι μεγάλος.
Νέος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, επανεξέταση φοροαπαλλαγών, ΦΠΑ στα νησιά και νέα κλίμακα φόρου για το 2016 και για τα ενοίκια
Ακίνητα: Νέες αντικειμενικές τιμές της εφορίας και από 1.1.2017, οι οποίες θα εξισωθούν με τις εμπορικές αξίες. Αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει, για έσοδα τουλάχιστον 2,650 δισ. ευρώ και πάλι. Επιπλέον, πρέπει να «τρέξουν» διασταυρώσεις ανάμεσα στα δεδομένα του Ε9 και του Κτηματολογίου.
Περιουσιολόγιο
Να καλυφθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Προώθηση και διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών.
Αδήλωτες καταθέσεις: Από τον Νοέμβριο θα έπρεπε να ψηφιστεί πλέγμα μέτρων για τις αδήλωτες καταθέσεις, με νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου