Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ξυρίστε το μούσι, βάλτε άρωμα, φορέστε δυτικά ρούχα -Οι οδηγίες του ISIS για επίδοξους τζιχαντιστές στην Ευρώπη

isis.12.1.708
Εναν συμβουλευτικό οδηγό, για τους ακολούθους του που θέλουν να κάνουν επιθέσεις ως «μοναχικοί λύκοι», όπως εκείνες που μαστίζουν την Ευρώπη, συνέταξε το Ισλαμικό κράτος.
«Ασφάλεια και προστασία για μουτζαχεντίν μοναχικούς λύκους και μικρούς πυρήνες», είναι ο τίτλος του φυλλαδίου, στο οποίο οι επίδοξοι τζιχαντιστές συμβουλεύονται να εκπλήξουν τον εχθρό, μένοντας μακριά από το «ραντάρ» των υπηρεσιών ασφαλείας.
«Οποιαδήποτε επιχείρηση δεν έχει ισχυρή ασφάλεια και προφυλάξεις, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όπως ένα μεγάλο κτίριο χρειάζεται ισχυρά θεμέλια», αναφέρει το φυλλάδιο, σύμφωνα με την Telegraph. «Τα μέτρα ασφαλείας είναι τα θεμέλια κάθε επιχείρησης», τονίζεται.
Αρχικά το φυλλάδιο γράφτηκε στα αραβικά για....
... την αλ-Κάιντα και ακολούθησαν άλλα συμβουλευτικά έγγραφα για τζιχαντιστές, όπως το περίφημο «Φτιάξτε μία βόμβα στην κουζίνα της μαμάς σας». Ομως, τώρα μεταφράστηκε και επανακυκλοφόρησε στα αγγλικά από το Ισλαμικό Κράτος.
Σε αυτό, υπάρχει μία λίστα προγραμμάτων κρυπτογράφησης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συγκαλυφθεί το περιεχόμενο των email και των κλήσεων από κινητό τηλέφωνο, ενώ περιγράφει την βασική δομή ενός τρομοκρατικού πυρήνα, σύμφωνα με την οποία περιορίζεται ο αριθμός των υποστηρικτών που ξέρει το κάθε μέλος του.
Ιδιαίτερα οι «μοναχικοί λύκοι»- όσοι κάνουν μεμονωμένες επιθέσεις- πρέπει να προσπαθούν να συγχωνευτούν στον τοπικό πληθυσμό, συμβουλεύει το φυλλάδιο τους επίδοξους τζιχαντιστές, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μοιάζουν με μουσουλμάνους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξυρίσουν το μούσι τους, να ντύνονται με το δυτικό τρόπο και να μην πηγαίνουν συχνά σε τζαμιά, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες συμβουλές.
Μάλιστα, το φυλλάδιο δίνει και συγκεκριμένες στιλιστικές συμβουλές. «Πάντα να μοιάζετε με έναν τυχαίο τουρίστα ή έναν μέσο ταξιδιώτη. Συνδυάστε τα χρώματα που φοράτε. Αν βάλετε ένα κίτρινο ή κόκκινο μπλουζάκι με μαύρο παντελόνι, θα σας προσέξουν ως κάποιον που δεν συνηθίζει να φορά τέτοια ρούχα. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να φοράτε καινούρια ρούχα, καθώς αυτό μπορεί να εγείρει υποψίες. Κάποιοι αδερφοί συνηθίζουν να αγοράζουν εξ” ολοκλήρου νέα ενδύματα, από την κορυφή μέχρι τα νύχια, αλλά αυτό θα συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή», αναφέρεται.
Το φυλλάδιο προχωρά ακόμη παραπέρα, δίνοντας οδηγίες για το τι άρωμα πρέπει να φορά ένας άνδρας. «Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άρωμα στο ταξίδι σας, μην βάλετε το ελαιώδες, μη αλκοολούχο άρωμα που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι. Χρησιμοποιείστε ό,τι και όλοι οι άλλοι και αν είστε άνδρας, βάλτε ανδρικό άρωμα».
Κάποιες άλλες συμβουλές ασχολούνται με τα προφανή. Για παράδειγμα, το Ισλαμικό Κράτος λέει στους επίδοξους τζιχαντιστές να μην μεταφέρουν χαλάκι προσευχής, να έχουν μαζί τους κάποια μετρητά και σε περίπτωση που διαθέτουν πλαστά έγγραφα, να φροντίσουν να υπάρχει σε όλα το ίδιο όνομα. «Πολλοί αδελφοί έχουν συλληφθεί για αυτό το λόγο. Οπότε φροντίστε όσο μπορείτε όλα τα έγγραφά σας να έχουν το ίδιο όνομα: ταυτότητα, διαβατήριο και άδεια οδηγήσης», τονίζει το φυλλάδιο.
Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου