Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Νότης Μαριάς: Οικονομικό εμπάργκο κατά Σκοπίων και Αλβανίας για το προσφυγικό.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrVRecbTBTMLbypqMINjCtAddzug6CjRMBg73Lt_VApHpaQkBFAbqIk-6KV_aIKGpwClzsqnb9x1hct0DNaqPg0sTbwRWx_qrWkSzvRCVNEkH2r9oHAxtPiGRAGEKaVsMeHgh9pBzSe1E/s400/marias.jpgΤην επιβολή οικονομικού εμπάργκο κατά των Σκοπίων και της Αλβανίας ζήτησε μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς η κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει τρόπους προκειμένου οι σκοπιανοί και οι αλβανοί να ανοίξουν για τους πρόσφυγες τα σύνορά τους τα οποία έχουν κλείσει παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο όπως έχει ήδη επισημάνει με δηλώσεις του o Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπάν κι Μούν

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αποδεχτεί, συνέχισε ο Νότης Μαριάς την «ασφυξία» που επιβάλλουν τα τσιράκια των αυστριακών στα βαλκάνια και για το λόγο αυτό η επιβολή οικονομικού εμπάργκο σε Σκόπια και Αλβανία αποτελεί την αναγκαία πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να μην μετατραπεί η Πατρίδα μας σε....

.... ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου με χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες οι οποίοι δεν επιθυμούν καν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά θέλουν να πάνε στη Γερμανία.

Η οικονομία των Σκοπίων αλλά και της Αλβανίας είπε ο Νότης Μαριάς εξαρτώνται από την Ελλάδα και οι σκοπιανοί αν θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο για την οικονομία τους καλό θα είναι πλέον να το αναζητήσουν από την Αυστρία, την πολιτική της οποίας προωθούν τα Βαλκάνια.

Η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί στο πλαίσιο του οικονομικού εμπάργκο νομίμως να σταματήσει τη τροφοδοσία των Σκοπίων σε πετρέλαιο που αυτή τη στιγμή γίνεται με τον αγωγό των ΕΛΠΕ από τη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ασκώντας κριτική στη γνωστή μνημονιακή εξάδα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ παρατήρησε ότι δεν διαθέτουν σοβαρή πολιτική πρόταση που να απεμπλέκει την Ελλάδα από την προσφυγική κρίση αφού παραμένουν σταθερά εγκλωβισμένοι στις επιταγές της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και στη Συνθήκη Σένγκεν που έχει μετατρέψει την Πατρίδα μας σε μαγνήτη για τους χιλιάδες δύσμοιρους πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας το «μαγικό χαρτάκι» δηλαδή τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων τύπου Σένγκεν.

Για το λόγο αυτό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επανέφερε για άλλη μια φορά την πρότασή του για αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν την οποία υπέβαλε προ τριμήνου αποδεικνύοντας μάλιστα για άλλη μια φορά ότι τα οφέλη από τη μη συμμετοχή μας στη Σένγκεν είναι τεράστια και η ζημιά ελάχιστη.



freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου