Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Έτσι οι Τούρκοι μας στέλνουν καραβιές τους πρόσφυγες (βίντεο).

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2016/03/douleboroi-630x400.jpg
Η δημοσιογράφος Τζενάν Μουσά (Jenan Moussa), ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Al Aan TV που εδρεύει στο Ντουμπάι, πήγε στη Σμύρνη και «ανακάλυψε» τα κυκλώματα διακινητών προσφύγων.

Δηλαδή, τι ανακάλυψε, όπως η ίδια δείχνει στο ρεπορτάζ της όλα γίνονται φανερά λες και είναι νόμιμα. Μια ακόμα απόδειξη ότι η Τουρκία εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα.


Οι διακινητές χρησιμοποιούν, όπως αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ της, ειδικό....

... application της Google με το οποίο «τσεκάρουν» εάν η θάλασσα έχει κύματα ή όχι για να στείλουν τον κόσμο στην Ελλάδα.
prosfyges2
Οι διακινητές ζουν στη Σμύρνη στην περιοχή Μπασμανέ. Δεν είναι άγνωστοι δηλαδή. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι, και το τουρκικό κράτος. Στους δρόμους πουλάνε υπαίθρια τα σωσίβια στους πρόσφυγες.
prosfyges1
Στην περιοχή Μπασμανέ κάνουν κουμάντο η τούρκικη μαφία και οι διακινητές και επειδή αυτοί δεν θέλουν δημοσιογράφους στα πόδια τους η Τζενάν Μουσά χρησιμοποίησε το κινητό της τ

ηλέφωνο για να καταγράψει πλάνα.

Ένας Σύρος διακινητής της εξήγησε: «Οι κυρίως διοργανωτές των ταξιδιών στην Ελλάδα είναι Τούρκοι. Οι Σύροι δουλεύουν από κάτω τους. Όλοι παίρνουν προμήθεια».


Οι πρόσφυγες πληρώνουν 600 με 800 δολάρια για να περάσουν στην Ελλάδα. Το καθαρό κέρδος του «αφεντικού» διακινητή είναι 300 δολάρια το κεφάλι.


Οι διακινητές βάζουν σε κάθε βάρκα 35 με 40 άτομα. Ποτέ στη βάρκα δεν μπαίνει διακινητής. Τη χειρίζεται ένας από τους πρόσφυγες.


Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Είναι στα αραβικά, αλλά έχοντας ήδη διαβάσει το κείμενο και βλέποντας τις εικόνες, θα καταλάβετε:



tribune.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου