Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΝΤ: «Δίνουμε τα κλειδιά της Ευρώπης στην Τουρκία – Οι αποφάσεις της συνόδου παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/03/ekso.jpgΣκληρή κριτική στην καταρχήν συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία άσκησε ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ.

Μιλώντας την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Σώματος, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και της υπουργού Άμυνας της Ολλανδίας Τζανίν Χένις-Πλάσκερτ, ο κ. Φερχόφσταντ δήλωσε πως οι αποφάσεις στις Βρυξέλλες παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Γενεύης, καθώς η Τουρκία είναι αυτή που ...

.....θα αποφασίζει ποιος θα εισέρχεται στην Ευρώπη.

«Αυτή η συμφωνία είναι σαν να ζητούν οι Αμερικανοί από τους Μεξικάνους να διαφυλάξουν τα σύνορά τους», υπογράμμισε ο κ. Φερχόφσταντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ε.Ε. κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με την Ευρωζώνη, δημιουργώντας μια Νομισματική Ένωση χωρίς να υπάρχει πραγματική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, έτσι και τώρα δημιουργήσαμε τον χώρο Σένγκεν και έπειτα λέμε «σκ…ά, δεν έχουμε κοινό έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων».

«Δίνουμε τα κλειδιά της Ευρώπης στην Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, επαναλαμβάνοντας πως οποιαδήποτε λύση προϋποθέτει τρεις παραμέτρους. Κοινό έλεγχο των συνόρων με ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή, οικονομική ενίσχυση στους πρόσφυγες και κοινή πολιτική ασύλου.

«Οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Οι διακινητές θα βρουν νέες οδούς», τόνισε ο κ. Φερχόφσταντ.

crashonline


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου