Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Μια φράση κλειδί του προέδρου της Ρωσίας έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και όχι το προσφυγικό .

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim_xD8Ra-RnCnEmBhPv0yV1e99C6NH5SP4gq4YVaXLTmGWUqoMyxlrlRdCZRkXOBYnS0F1kFFIE3UR_2MGW2dDUKyFdN2YVs4aIOYOApZw07gi2tHGYngp6b9fpxMFMbYfv0iqTcp6BKU7/s320/rwsika-upovrixia-st0-aigaio.jpgΠούτιν : Αν εμπλακεί η Τουρκία θα φτάσω.....!

Το ευαίσθητο υπογάστριο της Ρωσίας για την δίοδο και την διάχυση αυτών των Ισλαμικών πληθυσμών ήταν πάντα η πολυεθνική Ουκρανία.

Όχι μόνον για την γεωπολιτική ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής όπου ο οι Ρώσοι σαφώς υπερέχουν εδώ και χρόνια με σταδιακή, και βάση σχεδίου,
εγκαθίδρυση εταιριών εξόρυξης γεωφυσικών ενεργειακών κοιτασμάτων, όχι μόνον δεν πρόκειτ
αι σε καμία περίπτωση να απεμπολίσουν συμφέροντα και δυνατότητες ελέχου αυτών των ενεργειακών κοιτασμάτων που φτάνουν μέχρι την παγωμένη Αρκτική, αλλά σχεδιάζουν την επέκταση της σφαίας επιρροής τους μέχρι και το Αιγαίο στο οποίο πάντα ήθελαν να έχουν διέξοδο από τα χρόνια της Μεγάλης Βυζαντινής σχεδόν 1600ετούς Αυτοκρατορίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν προς τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα στην 90λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους την νύχτα του Σαββάτου της 1ης Μαρτίου 2014 -και αυτό δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα- είναι.....

... ότι μπορεί να διαφωνούν σε μια σειρά από λόγους για την επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, σε ένα πράγματα όμως φαίνεται να συμφώνησαν και αυτό θα το δούμε το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην πάση θυσία μη εμπλοκή της Τουρκίας σε αυτή την υπόθεση. Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε -κάτι που σχυνά πυκνά αναφέρει σε ιδιωτικές συνομιλίες του στους λιγοστούς ανθρώπους που εμπιστεύεται – ανοιχτά πλέον και στον Αμερικανό Πρόεδρο Μ. Ομπάμα είναι η φράση «Αν εμπλέξεις τους τούρκους, θα φτάσω μέχρι το Αιγαίο».

Η φράση αυτή του Ρώσου προέδρου δεν είναι νέα για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά εκείνων των χωρών που συνορεύουν με την Ρωσία, δεν είναι καινούργια. Όπως τυχαία δεν είναι και τα σχυνά πήγαινε – έλα με το προσωπικό του Ελικόπτερο στο Άγιο Όρος εδώ και χρόνια. Επισκέψεις που άλλοτε δημοσιοποιούνται και άλλοτε όχι.


Οι γεωπολιτικές και επομένως και οι στρατιωτικές εξελίξεις αυτές, στην εύκλεκτη περιοχή της Κριμαίας, όσο και αν ξαφνιάζει, είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καταιγιστικές σχεδόν θυελλώδεις ραγδαίες καταστάσεις στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας!

greekamericannewsagency.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου