Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ- Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ & ΟΣΤΑ.!!

http://ithesis.gr/wp-content/uploads/2016/04/ap-462963878541-1.jpgΤη σύσταση της Νew Development Bank (NDB) ανακοίνωσαν οι Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – γνωστές και ως BRICS – φέροντας εις πέρας τον στόχο για τη συγκρότηση της αναπτυξιακής τράπεζας των αναδυόμενων οικονομιών.

Πρόκειται στην ουσία για μια απάντηση των πέντε αναδυόμενων οικονομιών στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα, και ένα μήνυμα προς τη Δύση πως πλέον δεν εξαρτώνται από τα δικά της χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 


Ένα ΔΝΤ που απέτυχε κυριολεκτικά στο πρόγραμμά του για την Ελλάδα και είχε σαν στόχο να σώσει το ευρώ και όχι την πατρίδα μας.

Τα δάνεια του ΔΝΤ πρόσθεσαν ακόμα περισσότερο χρέος στους διαλυμένους ώμους μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας και περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την εικόνα, επιτρέποντας σε .....

....μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες – κυρίως γαλλικές και γερμανικές – να «ξεφορτώσουν» μεγάλο μέρος από τα 25 δις. της έκθεσης τους προς την Ελλάδα στους φορολογούμενους της ευρωζώνης.

Όλη αυτή η «βοήθεια» ήρθε με το τίμημα της σκληρής λιτότητας. Έγιναν περικοπές στους μισθούς της τάξης του 30%, η οικονομία μπήκε σε ύφεση. Το εισόδημα του 44% των Ελλήνων έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας και το ένα τέταρτο του πληθυσμού απειλείται με ένδεια.


Η ανεργία έχει κολλήσει πεισματικά στο 28% και οι εργαζόμενοι είναι τώρα λιγότεροι σε σχέση με τα τελευταία 33 χρόνια. Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν και χιλιάδες Ελλήνων εγκατέλειψαν την χώρα τους για ένα καλύτερο αύριο, ψάχνοντας την »γη της επαγγελίας».


Η συμμαχία των BRICS έχει σαν στόχο να βρεθεί ένα αντίβαρο στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα από τις χώρες που συμμετέχουν. Το εγχείρημα της NDB, αν και καθυστέρησε περίπου τρία χρόνια, έλαβε σάρκα και οστά, με την Κίνα να δίνει το μεγαλύτερο ποσό για το αρχικό κεφάλαιο, εξασφαλίζοντας ότι η έδρα της New Development Bank (NDB) θα είναι η Σαγκάη. Ως αντάλλαγμα ο πρόεδρος της τράπεζας ορίζεται εκ περιτροπής από όλες τις χώρες BRICS. Τέλη Φεβρουαρίου διευθετήθηκαν και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα και η νέα αναπτυξιακή τράπεζα είναι έτοιμη να διαθέσει πιστώσεις.


Μάλιστα σήμερα (16/4/16, η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα έδωσε το «πράσινο φως” για τα πρώτα δάνεια ύψους 811 εκατ. δολαρίων, που θα κατευθυνθούν σε ενεργειακά έργα στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.


Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin:«Η νέα τράπεζα θα είναι μέρος ενός συστήματος μέτρων τα οποία θα εφαρμόζονται για να προλαμβάνουν και να εμποδίζουν την οικονομική παρενόχληση χωρών, οι οποίες δεν συμφωνούν με συγκεκριμένες αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική που λαμβάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους»!

Η πρωτοβουλία αυτή των BRICS έχει σαφή γεωπολιτική και γεωοικονομική στόχευση: Σκοπός τους είναι να «χτυπήσουν» και να μειώσουν την επιρροή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και κατ’επέκταση των ΗΠΑ! Αρα καθίσταται σαφές πως πλέον αλλάζουν άρδην οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.
Τα BRICS και η (NDB) όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές συνιστούν τον πυρήνα της νέας διακυβέρνησης της παγκόσμιας τάξης. Η ένωση των BRICS έχει ήδη γίνει επίσης μια πολύ εποικοδομητική εναλλακτική λύση και για το G7.

Για την Ελλάδα θα αποτελούσε μία χρυσή ευκαιρία, στο άμεσο μέλλον να προσδεθεί στο άρμα των BRICS και να συνεργαστεί σε οικονομικό επίπεδο με την (NBD). Οπως είχε γίνει γνωστό, πριν από ένα περίπου χρόνο την Ελλάδα προτάθηκε να γίνει το 6ο μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υφυπουργού Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στόρτσακ παραχώρησε και σχετική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω της οποίας απηύθυνε πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα.


Εάν η Ελλάδα γυρίσει την πλάτη στις δυτικές τράπεζες και στραφεί για στήριξη στις χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες που έχουν υποστεί «ληστρική» επιδρομή από τη Δύση:


  Αυτό δήλωνε σε συνέντευξή του πριν λίγους μήνες στην διαδικτυακή πύλη King World News ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς. Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα παρακολουθούν στενά η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, όπως τονίζει ο αμερικανός αναλυτής.

«Εάν αυτές οι χώρες κατανοήσουν ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να εξομαλύνει τις δυσκολίες, θα στραφούν προς τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, τις χώρες των BRICS», επισημαίνει και προσθέτει: «Στην περίπτωση αυτή, οι χώρες αυτές θα στραφούν επίσης κατά της Γερμανίας, της Ουάσιγκτον και του ΔΝΤ, που τους επιβάλλουν αυθαίρετα τη δική τους πολιτική και τους ληστεύουν. 


Αυτό θα αποτελέσει πραγματική καταστροφή και θα αποδείξει πόσο αλαζονική είναι η Δύση, από τη στιγμή που δεν συζητά να κάνει καμία παραχώρηση και θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς – έως και κατάρρευση – του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ».

Η χώρα μας όμως όταν υπέγραφε πέρυσι το καλοκαίρι το τρίτο μνημόνιο, μέσα στους όρους της νέας συμφωνίας, απαγορευόταν να αναζητήσει οικονομική βοήθεια από τρίτους, τουτέστιν από τα BRICS και έτσι η κυβέρνηση προτίμησε τον ευρωπαϊκό δρόμο της καταστροφής.


Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα ήρθε για να μείνει, θέτοντας ουσιαστικά την ατζέντα ενός πολυπολικού κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου