του ακτιβιστή
Το ερώτημα απευθύνεται σε όλους μας: Είναι απλά ηλίθιοι; είναι γραικύλοι; ή μήπως εξυφαίνουν σχέδιο επ’ αμοιβή (όχι αναγκαστικά χρηματική);
Και προφανώς αφορά την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που μας έλαχε ως αυτή που θα έβαζε (ντεμέκ) φρένο στο δοσιλογισμό των προηγούμενων δοτών (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) χαράζοντας την ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (προγράμματα Θεσσαλονίκης, σκίσιμο μνημονίων και τα άλλα φληναφήματα που ταϊστήκαμε τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια.
Συντελέσθηκε ένα τεράστιο έγκλημα και απ’ ότι φαίνεται δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή και δεν …
…αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις που ήδη ξεκίνησαν και που σαν αποτέλεσμα θα έχουν την περαιτέρω επιδείνωση και συρρίκνωση της ελληνικής παραγωγής, την ολοκληρωτική καταστροφή ενός σημαντικού κλάδου, την μείωση βιομηχανικής παραγωγής και την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας.
Από το Μάρτη του ’14, ο ΣΥΡΙΖΑ δια της Αυγής (εδώ) έσκιζε τα ιμάτιά του και εξόρκιζε την πιθανολογούμενη υποταγή των «γερμανοτσολιάδων» Πασοκνουδούδων στη συμφωνία για αύξηση της διάρκειας ζωής του «φρέσκου» γάλακτος σε 11 ημέρες, χαρακτηρίζοντας την εγκληματική.
Οι ΣαμαροΒενιζέλοι όμως δεν τόλμησαν να υιοθετήσουν την πλήρη ντιρεκτίβα της ΕΕ και έτσι φτάσαμε στο γάλα 7 ημερών (έκαναν δηλ το 11 επτά …).
Να όμως που τον Οκτώβρη που μας πέρασε η δεύτερη φορά «αριστερά» συριζανέλικη διακυβέρνηση της υποταγής και των λεκτικών φούμαρων έρχεται και με υπουργική απόφαση που προφανώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων και γαλακτοβιομηχάνων της κεντρικής Ευρώπης ανεβάζει τις μέρες διάθεσης από 7 σε 11.
Φυσικά το φρέκο γάλα είναι κατ’ όνομα φρέσκο και προφανώς είναι υψηλότατης παστερίωσης. Το θέμα δεν μας απασχολεί – αν και θα έπρεπε – πόσο λιγότερο υγιεινό είναι το γάλα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μπορεί και να μην έχει ουσιαστική διαφορά αλλά αυτό επιβάλεται να μας το πουν οι ειδικοί επιστήμονες.
Τις συνέπειες της καταστροφικής αυτής απόφασης του Οκτωβρίου εξετάζουμε και τις τις βλέπουμε σήμερα. Με δεδομένο το αναγκαστικά υψηλότερο κόστος διατροφής των αγελάδων στην πατρίδα μας ( δεν έχουμε τις μεγάλες και ισόπεδες χορτολιβαδικές εκτάσεις της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης) η πώληση φρέσκου (πραγματικά) ντόπιου γάλακτος στις βιομηχανίες πραγματοποιείται με τιμές λίγο πάνω από τα 40 λεπτά το κιλό.
Οι αντίστοιχες τιμές στη Γερμανία, Τσεχία κλπ είναι γύρω στα 25 λεπτά το κιλό. Πλέον το γάλα έρχεται από το εξωτερικό σε τιμές ανταγωνιστικές (sic). Μας έλεγαν όταν έγινε από 5 σε 7 μέρες ότι θα έπεφταν οι τιμές …. παρατηρήσατε κάποια έστω ελάχιστη μείωση;
Οι συμβάσεις για αγορά γάλακτος από τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες συνήθως γίνονται ανά δίμηνο. Στις πρόσφατες μαθαίνουμε πως οι ενωμένες (τραστ δεν λέγεται αυτό ;;) γαλακτοβιομηχανίες απαίτησαν τιμές εξευτελιστικές (αρκετά κάτω από 30 λεπτά/λίτρο) με δεδομένο ότι θα μπορούσαν να αγοράσουν με αντίστοιχες ή και χαμηλότερες τιμές από τους Γερμανούς «φίλους» μας.
Οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να δεχτούν τον εκβιασμό γιατί τι να κάνεις την παραγωγή σου αν δεν μπορέσεις να την διαθέσεις άμεσα ; Δεν μπορείς να διατηρήσεις τους τόνους παραγωγής ….που θα αρμέγεις σε καθημερινή βάση.
Ελέγχεται η πληροφορία ότι σφάζονται ζώα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να κλείσουν κτηνοτροφικές μονάδες που καθίστανται πλέον ζημιογόνες για τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς ούτε μ’ αυτόν τον τρόπο να αποζημιώνονται με δεδομένη τη χαμηλή τιμή κρέατος (μέσα για μέσα λοιπόν).
Από την άλλη έχουμε την πληροφορία ότι έρχονται ήδη εκπρόσωποι (ντήλερς) Τσέχων γαλακτοβιομηχάνων που δεσμεύονται για διάθεση του λίτρου γάλακτος (με την ετικέτα που θέλει ο αγοραστής) σε τιμή πολύ κάτω από την αντίστοιχη που προμηθεύουν το γάλα στην αγορά οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, δελεάζοντας έτσι τους Έλληνες βιομήχανους να κλείσουν τα τμήματα παραγωγής, να απολύσουν τους εργαζόμενους και να κρατήσουν τα logistics διασφαλίζοντας σαφώς υψηλότερη κερδοφορία (άραγε για πόσο καιρό ;;) διαθέτοντας τσέχικο εισαγώμενο τυποποιημένο γάλα.
Δεν ξέρουμε ότι η απόσυρση από την αγορά γάλακτος της ΦΑΓΕ εντάσσεται σε αυτό το σενάριο (εδώ)
Ο κατήφορος της ελληνικής παραγωγής συνεχίζεται δια υπογραφών και υποταγής των υποτελών ελληνικών κυβερνήσεων ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου