Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Μέσα στις νυχτερινές ντροπολογίες είναι και αυτή που απαλλάσει το ΤΑΙΠΕΔ από αστική ευθύνη - Μέχρι και το Πόθεν Έσχες τους καταργεί.

https://thrakilifenews.files.wordpress.com/2011/10/poleitai.jpg?w=212&h=320
Μετά των βραδινών ντροπολογιών που έφεραν για ψήφιση οι υπουργοί περιλαμβάνεται και μια που αφορά στο Πόθεν Έσχες των μελών των νέου ΤΑΙΠΕΔ.

Φυσικά και ήταν απαίτηση των δανειστών, αφού τα δύο από τα 5 μέλη είναι εκπρόσωποι των Θεσμών και οι "θεσμοί" ξέρουν πολύ καλά ότι η πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα είναι απλά θέμα χρόνου, οπότε πρέπει να φυλάξουν τους δικούς τους, από "τυχόν τρελούς" που θα πιάσουν δουλειά μετά.

Έτσι με την χθεσινοβραδυνή ντροπολογία για τις μηνύσεις, καταγγελίες ή αναφορές σχετικά με τις πράξεις των μελών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (νέο ΤΑΙΠΕΔ) επιλαμβάνεται ο Εισαγγελέας ή οι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα υποχρεούνται να υποβάλλουν «πόθεν έσχες» από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ ...

......ο Εσωτερικός Κανονισμός της .

Ειδικότερα, πλέον εφόσον οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας λαμβάνονται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νόμου, του εσωτερικού κανονισμού της και της ισχύουσας νομοθεσίας, θα θεωρείται πως είναι σύμφωνες με το σκοπό της εταιρείας.

Στη βάση αυτή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα υπέχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παρά μόνο για δόλο ή βαρεία αμέλεια. Στο δε μέτρο που απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει καταστεί αντικείμενο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι δεσμευτική σε κάθε αστικό και ποινικό δικαστήριο αποκλειστικά για τα θέματα που έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση στοιχεία που έχουν υποβληθεί.

Στο ίδιο πλαίσιο η τροπολογία ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση μήνυσης, έγκλησης, καταγγελίας ή αναφοράς για πράξεις ή παραλείψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, επιλαμβάνεται ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αυτοπροσώπως, ο οποίος αν κρίνει ότι τα παραπάνω χρήζουν προκαταρκτικής εξέτασης την εκτελεί αυτοπρόσωπος ή την αναθέτει σε έναν εκ των Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου