Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Εξήντα χιλιάδες κατασχετήρια σε άδειους λογαριασμούς.

Εξήντα χιλιάδες κατασχετήρια έχουν σταλεί σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, αλλά οι λογαριασμοί ήταν άδειοι. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το 70% των λογαριασμών που κατασχέθηκαν είχαν μέσα από 2 λεπτά μέχρι 100 ευρώ. Σε πολλές περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών με χρέη άνω των 500 χιλιάδων ευρώ τα κατασχετήρια γυρίζουν πίσω με μηδενικές εισπράξεις.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω ....
....από 60.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια στάλθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2016 στις τράπεζες από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), πλην όμως οι λογαριασμοί των οφειλετών ήταν άδειοι στις περισσότερες περιπτώσεις.
Ένα 10% με 15% από τις ηλεκτρονικές εντολές είσπραξης επέστρεψε με μηδενικά ποσά, αλλά το πιο εντυπωσιακό που καταγράφεται στα εσωτερικά στατιστικά δεδομένα του ΚΕΑΟ και αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος είναι ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό τα ποσά που εισπράχθηκαν με τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια ήταν από μερικά λεπτά ως 100 ευρώ για οφειλές που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν εκατομμύρια.
Σε καθημερινή βάση το ΚΕΑΟ στέλνει περί τα 600 κατασχετήρια στις 4 συστημικές τράπεζες. Όπως παρατηρείται όμως, οι λογαριασμοί αδειάζουν πριν έρθουν τα κατασχετήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου