Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ψυχροπολεμικό τάχα μου επεισόδιο στη Μεσόγειο και η Αμερικανική προπαγάνδα ...

Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι πρόκειται για το δεύτερο επεισόδια τις τελευταίες εβδομάδες. 
Σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης, η ρωσική φρεγάτα ....
....Yaroslav Mudry πλησίασε σε μικρή απόσταση το πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων USS San Jacinto στις 30 Ιουνίου και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.
Όπως τονίζουν οι Αμερικανοί το πλοίο τους δεν απειλήθηκε και διατήρησε σταθερή την πορεία του και την ταχύτητά του, υπογράμμισαν παράλληλα ότι οι ελιγμοί του ρωσικού πλοίου θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.
«Αυτές οι ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν άσκοπα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των χωρών και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις ή ατυχήματα» δήλωσαν.
Περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 17 Ιουνίου το Yaroslav Mudry πλησίασε στα 300μ. το USS Gravely, με τους Αμερικανούς να χαρακτηρίζουν την κίνηση «ανασφαλή και αντιεπαγγελματική» και τους Ρώσους από την πλευρά τους να διαψεύδουν το περιστατικό.
Ακόμη, τον Απρίλιο, ρωσικά βομβαρδιστικά SU-24 πέρασαν δίπλα από το USS Donald Cook στη Βαλτική σε μια προσομοίωση επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου