Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Tσακαλώτος προς δανειστές: Tα τεχνικά κλιμάκια υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση.

Tσακαλώτος προς δανειστές: Tα τεχνικά κλιμάκια υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση
Επίθεση για τη στάση των στελεχών των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με επιστολή του προς τους επικεφαλής του κουαρτέτου, Μπενουά Κερέ, Πολ Τόμσεν, Πιερ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ.

Στη δεκασέλιδη επιστολή του, ο κ. Τσακαλώτος καταγγέλλει τα τεχνικά κλιμάκια ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση, καθώς δημιουργούν δυσκολίες και καθυστερήσεις στις συζητήσεις και εγείρουν συνεχώς νέες, παράλογες απαιτήσεις.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τα τεχνικά κλιμάκια ότι ζητούν να ακυρωθούν νόμοι που έχουν ψηφισθεί και παρεμβαίνουν στην εθνική νομοθεσία.
Συγκεκριμένα, τα ....
...τεχνικά κλιμάκια κατηγορούνται για αιτήματα ακύρωσης ψηφισθέντων νόμων, για καθυστερήσεις και αναβολές, για παράλογες απαιτήσεις, αλλά και για παρεμβάσεις στην εθνική νομοθεσία. Παραθέτει μάλιστα και σειρά παραδειγμάτων από υπουργεία όπου τα τεχνικά κλιμάκια προκαλούν δυσκολίες με τις παρεμβάσεις τους.
Το θέμα είχε θέσει ο υπουργός Οικονομικών και την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου , με τους θεσμούς να ανεβάζουν κι εκείνοι τους τόνους, με την Ντ. Βεκουλέσκου να διαμηνύει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και τον κ. Κοστέλο να προειδοποιεί για δύσκολη αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου