Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Μόνο η ιστορία προφανώς μας ανήκει πλέον.


Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα.
Ας μην κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάκτυλό μας. Το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας ως λαός, δεν είναι απλά οικονομικό. Δεν μας περιόρισαν απλά την αγοραστική μας δύναμη. Αυτό είναι που μας πονάει άμεσα, αλλά δεν είναι μόνο ότι μας κόβουν κάθε λίγο μισθούς, συντάξεις, δώρα, ότι δυσκολεύουν αφάνταστα τη ζωή μας. 

Το βασικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία της εφαρμογής μιας βάρβαρης πολιτικής, βάζουν τους Έλληνες και την Ελλάδα στο γύψο. 

Η Ελλάδα δεν είναι σήμερα μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη χώρα. Η Δημοκρατία στη χώρα δε λειτουργεί. Δεν υπάρχει καν κυβέρνηση που να....

... λειτουργεί στο όνομα του ελληνικού λαού, παρά μόνο στο όνομα των τοκογλύφων, είτε κράτη είναι αυτά είτε οι λεγόμενες «αγορές», δηλαδή οι διεθνείς κερδοσκόποι. 

Και δεν το έκαναν αυτό ούτε αναστέλλοντας, με τον τυπικό τρόπο, κάποια άρθρα του Συντάγματος ούτε κατέλαβαν οι ξένοι (οι Γερμανοί και οι τροϊκανοί) τη χώρα με τα όπλα. Το μέσο στην περίπτωση αυτή είναι το χρήμα. Στο όνομά του και η Δημοκρατία ακυρώνεται και η χώρα είναι υπό καθεστώς διεθνούς πολιτικής κατοχής. Έχει καμιά σημασία αν δεν έχουν ανοίξει φυλακές ή ξερονήσια, ή αν μπορούμε να διαδηλώνουμε και να γράφουμε; Ή αν δεν υπάρχει μια κομαντατούρ να ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα; Με άλλο τρόπο γίνεται όλο αυτό.


Είναι η Ελλάδα σήμερα μια ελεύθερη χώρα, ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος; Κάνει κουμάντο ο λαός και η κυβέρνησή του; Εδώ η απάντηση είναι το ίδιο κατηγορηματική. 

Όχι φυσικά! Και η «διευκρίνιση» που κάποτε έδωσε ο Γ. Α. Παπανδρέου ότι μια χώρα που χρωστά έχει απολέσει την εθνική κυριαρχία της, μοιάζει να είναι ομολογία μιας αντεθνικής υπηρεσίας. 

Μας είπε, με άλλα λόγια, ότι επειδή χρωστάμε, είναι περίπου φυσικό να έχουμε παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές! Και τα κλειδιά, και την κυβέρνηση, και το λαό, και τα θησαυροφυλάκια, και τα ταμεία, και την περιουσία, και την παιδεία, και την υγεία! 

Μόνο η ιστορία προφανώς μας ανήκει πλέον, η ιστορία που αναφέρει πλήθος περιστατικών με τους ίδιους σημερινούς «προστάτες» δανειστές να προσπαθούν να έχουν υπό τον έλεγχο τους την Ελλάδα, στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά. Κι αυτή την ιστορία, που δεν μπορούν να μας πάρουν, φαίνεται ότι δεν την διδαχτήκαμε. 

Οι ίδιοι «προστάτες» έχουν σε έλεγχο σήμερα κάθε σκέψη και δράση μας...!!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου