Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τιμωρείται αυστηρά η ανάληψη έργων από ρωσικές εταιρίες στην Ευρώπη.

Όταν αποφάσισαν οι Βούλγαροι να παίρνουν φυσικό αέριο από την Ρωσική και κρατική GAZPROM …και φυσικά οι καλοί μας «σύμμαχοι» ανέτρεψαν την τότε Βουλγαρική κυβέρνηση, όπως και τον Καραμανλή.

Όταν αποφάσισαν να κάνουν πυρηνικό σταθμό σε συνεργασία με την Ρωσική και κρατική ROSATOM …και πάλι οι «σύμμαχοι» τους υποχρέωσαν να ακυρώσουν την συμφωνία με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι πολίτες να επιβαρυνθούν με 600.000.000 ευρώ προκειμένου να αποζημιωθούν οι Ρώσοι. Έτσι δουλεύει η «Δημοκρατία» στον «ελεύθερο κόσμο».

Τις δουλειές πρέπει να τις παίρνουν ιδιωτικές εταιρίες …κατά προτίμηση του ευρύτερου κύκλου των Rothschild κι άλλων «φιλάνθρωπων».

Το να μπουν ........κρατικές Ρωσικές εταιρίες σε Ευρωπαϊκές χώρες είναι «έγκλημα» και τιμωρείται αυστηρά.

Το να μπουν ιδιωτικά κερδοσκοπικά fund γνωστών απατεώνων των Χρηματιστηρίων που σπέρνουν την καταστροφή όπου βάζουν πόδι …όχι μόνο δεν θεωρείται «έγκλημα» …αλλά «Μνημονιακή υποχρέωση». Τέτοια αρπακτικά έχουν μπει σε Τράπεζες, ύδρευση, ΔΕΗ …κι αν φεύγοντας αφήσουν πίσω τους γκρεμίσματα …θα μας πουν …«δυστυχώς έτσι είναι η ζωή!»

Οι κυβερνήσεις μας πρέπει να αποτελούνται από δικούς τους πράκτορες για να ευημερούν και να μην ανατρέπονται με διάφορες «αυθόρμητες» επαναστάσεις.

Ακολουθεί σχετικό άρθρο που
δημοσίευσε το «REAL» (οι υπογραμμίσεις… δικές μας):
Η Βουλγαρία αναζητά ιδιώτες επενδυτές για να χτίσει στον ποταμό Δούναβη έναν πυρηνικό σταθμό, ο οποίος είχε ακυρωθεί πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ κατά μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες.

Η Σόφια ακύρωσε το έργο Μπέλενε το 2012 αφού απέτυχε να εξασφαλίσει ξένα κεφάλαια, και υπό την πίεση των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία.

Από την έναρξη σύνδεσης φυσικού αερίου με τη γειτονική Ρουμανία, η Βουλγαρία επιδιώκει να συνδέσει το δίκτυο του φυσικού αερίου με τις γειτονικές της χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, και Σερβία), ώστε να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές ενέργειας.

Η χώρα θέλει να ιδιωτικοποιήσει το έργο Μπέλενε από τότε που πλήρωσε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στη Rosatom, τη γιγαντιαία κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας, όταν ακύρωσε το έργο αξίας 10 δισ. ευρώ.

Η Rosatom έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Οι βουλγαρικές αρχές έχουν ήδη δηλώσει ότι το Μπέλενε μπορεί να χτιστεί χωρίς κρατικές εγγυήσεις ή υποχρεωτικές μακροπρόθεσμες συμβάσεις ώστε να αγοράσει ενέργεια η κυβέρνηση από αυτό.

«Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι η κυβέρνηση αναζητά στρατηγικό ιδιωτικό επενδυτή για να αναπτύξει το έργο», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο τύπου της κυβέρνησης.

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είπε ότι η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, η μεγαλύτερη τράπεζα της ασιατικής χώρας ως προς τα περιουσιακά στοιχεία, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει το έργο.
Η Εθνική Πυρηνική Εταιρεία της Κίνας έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει επενδυτικά στο έργο.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, συμπλήρωσε το γραφείου τύπου, ο Μπορίσοφ και ο Πούτιν επίσης υπογράμμισαν το κοινό τους συμφέρον να χτιστεί ο κόμβος του φυσικού αερίου σε βουλγαρικό έδαφος.

Μετά την ακύρωση από τον ρωσικό κρατικό γίγαντα Gazprom του έργου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream – ο οποίος θα μετέφερε ρωσικό αέριο κάτω από τον Εύξεινο Πόντο στην κεντρική Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας – ακολούθησαν σχέδια για τη δημιουργία κόμβου στο λιμάνι της Βάρνας, στον Εύξεινο Πόντο, όπου θα αποθηκεύεται και θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από τη Ρωσία και την Κασπία Θάλασσα στη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου