Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κραυγή Στρατηγού ... Αξιωματικοί '' Bγείτε μπροστά ! '' Μιλήστε για την Πατρίδα και για τον Ελληνικό λαό !

Ο Ελληνικός λαός είναι χαμένος στην απελπισία του και ψάχνει να βρει ένα αποκούμπι...

 Αγαπητοί κύριοι Πρόεδροι των Ενώσεων και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου,
Σέβομαι ιδιαίτερα το ενδιαφέρον σας και τους κόπους που καταβάλετε για το κοινό καλό και χαίρομαι για την οργάνωση της συνεντεύξεως της 7η Μαρτίου. 

Θα πρέπει ωστόσο να πω ότι οι σκοποί της όπως αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση δεν είναι ανάλογοι αυτού που εκπροσωπούμε και μάλλον προσομοιάζουν προς τη συνέντευξη ενός οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων.
Επανέρχομαι, εν όψει της συνεντεύξεως, σε κάποιες σκέψεις τις οποίες σας είχα κοινοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Ελληνικός λαός είναι χαμένος στην απελπισία του και ψάχνει να βρει ένα αποκούμπι. Βλέπει εμάς που μας γνώρισε διοικητές του, με μεγάλες στολές, σπαθιά και παράσημα και περίμενε ότι τουλάχιστον εμείς θα βγαίναμε μπροστά, να τον εκπροσωπήσουμε, με το κύρος του αξιώματός μας, πιστοί στον όρκο που δώσαμε.

 Εμείς που τους λέγαμε να μας ακολουθήσουν για να υπερασπίσουμε την Πατρίδα. Το βλέπω στα μηνύματα παλαιών στρατιωτών μου.
 Φανταστείτε πώς θα αισθανθούν αν τώρα ακούσουν από μας ότι το πρόβλημα της Πατρίδας είναι ότι… μειώθηκε 50% το μέρισμά μας!

Είδα προχθές το μήνυμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου του .  Πολλοί συνάδελφοι εντυπωσιάσθηκαν και το προώθησαν στο διαδίκτυο. Τους άρεσε. Μιλάει για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό,  την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, την προστασία των αδυνάτων, το μέλλον των παιδιών. Ο κ. Εισαγγελέας μας πρόλαβε. Εύγε του.

Η δική μας λοιπόν αντίδραση θα έπρεπε να είναι ανάλογη του κύρους μας και αυτού που εκπροσωπούμε. Αυτό που έπρεπε να είχαμε κάνει από πέρυσι-πρόπερσι. Μπορούμε και τώρα. Προτείνω λοιπόν στη συνέντευξη που ετοιμάζετε να μη περιοριστείτε στο πόσα ευρώ μας έκοψαν ή τι χάσαμε από το μέρισμά μας. Εκτός από μας, κανέναν άλλον δεν ενδιαφέρουν.

Μιλήστε για την Πατρίδα και τον Ελληνικό λαό.

·         Αναφερθείτε στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός… Υπενθυμίζω ένα απόσπασμα από την προκήρυξη του Στρατιωτικού Συνδέσμου το 1909 (λες και γράφηκε για σήμερα): «ο σχεδόν πενόμενος Ελληνικός λαός ν΄ ανακουφισθεί εκ των επαχθών φόρων, ους ήδη καταβάλλει και οίτινες ασπλάχνως κατασπαταλώνται προς διατήρησιν πολυτελών και περιττών υπηρεσιών και υπαλλήλων, χάριν της απαισίας συναλλαγής». Αυτά έγραφαν τότε οι Αξιωματικοί.

·         Απαιτείστε να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν. Να επισημάνετε ότι ακόμη και σήμερα εν μέσω τραγικής κρίσης, συνεχίζουν κάποιοι να προκαλούν τον ελληνικό λαό με πράξεις και παραλήψεις χωρίς να τιμωρούνται. 

·         Περιγράψτε τα προβλήματα στην ελληνική οικογένεια και στους νέους και τις δυσμενέστατες επιπτώσεις, πέραν των άλλων, στην ήδη κακή δημογραφική κατάσταση της χώρας (κάτι που θα φανεί σε μια εικοσαετία). 

·         Παρουσιάστε τα προβλήματα στην Παιδεία, σε όλες της εκφάνσεις της, και τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της χώρας 

·         Περιγράψτε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα προβλήματα ηθικού, συνοχής και δυνατότητας ανταπόκρισης στα καθήκοντα και τις επιπτώσεις τους στην αμυντική ικανότητα της χώρας. 

·         Θέστε ερωτήματα όπως:

ü  Ποιοι είναι οι λόγοι που η Πολιτεία επεφύλαξε ιδιαίτερη δυσμενή μεταχείριση για τα στελέχη των ΕΔ, ε.ε. και ε.α.; 
ü  Γιατί υπέστησαν μεγαλύτερες μειώσεις σε σχέση προς τους άλλους Έλληνες πολίτες; 
ü  Οφείλεται στην εκμετάλλευση του γεγονότος ότι δεν έχουν φωνή, μια και εκ του Συντάγματος στερούνται αρκετών δικαιωμάτων και ελευθεριών που ισχύουν για όλους τους Έλληνες πολίτες; 

ü  Οφείλεται σε συμπλέγματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στους εγκεφάλους κάποιων αρμοδίων και μη, καρεκλοκένταυρων του πολιτικού συστήματος; 

ü  Ή τέλος (κάτι που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά όλο και γίνεται πιο πιστευτό από τον ελληνικό λαό) οφείλεται σε μεθοδευμένο σχέδιο μείωσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας μέσω της απαξίωσης (ηθικής και υλικής) των στελεχών των ΕΔ; 

·         Τονίστε ότι «εμείς, οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, αντιλαμβανόμενοι τις ευθύνες που μας επιβάλλονται ως εκ της θέσεώς μας και του όρκου μας, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι ενώπιον της καταστροφής της χώρας» .

·         Απαιτείστε να αποχωρήσουν αμέσως από την πολιτική όλοι αυτοί που προκάλεσαν επί έτη τον Ελληνικό λαό, που εξέθεσαν τη χώρα, που φέρουν μέρος της ευθύνης ως διαχειριστές εξουσίας και συνεχίζουν να προκαλούν με την παρουσία τους.

·         Απαιτείστε τον σεβασμό προς την Ηγεσία και τα Στελέχη των ΕΔ, από όλο το πολιτικό φάσμα (ειδικώς από «παραγωγικότατης απρέπειας» περιθωριακούς της πολιτικής σκηνής) και την έμπρακτη προστασία τους από κάθε παρέμβαση που προσβάλει το κύρος και την υπερηφάνειά τους, στοιχεία απαραίτητα για την εκτέλεση της ξεχωριστής αποστολής τους.   

·         Καλέστε τέλος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ανώτατο άρχοντα, υπεύθυνο να υπηρετεί τα συμφέροντα του Κράτους και του Ελληνικού Λαού, και ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το Σύνταγμα, να πάρει σαφή θέση ειδικώς επί του θέματος του αξιόμαχου των ΕΔ.

Με εκτίμηση και συναδελφική αγάπη
Γιάννης Παρίσης

            -Ο-
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
 είναι Υποστράτηγος ε.α. &
Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

1 σχόλιο: