Την ίδια ώρα που το Βερολίνο κατηγορεί την Κύπρο ως τον παράδεισο των ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων, η Γερμανία βρίσκεται 40 και πλέον θέσεις ψηλότερα στη σχετική λίστα με τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ.
Τον Ιανουάριο του 2013 ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μία καθόλου τυχαία,
όπως αποδεικνύεται σήμερα πια, τοποθέτησή του, κατηγορεί την Κύπρο ότι λειτουργεί ως παράδεισος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω του τραπεζικού της τομέα και του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος της.
Κοινώς, τη χαρακτηρίζει ως «πλυντήριο» του παράνομου διεθνούς χρήματος και ζητά την αποστολή ξένων ελεγκτών στο νησί, με τη στήριξη μάλιστα των γνωστών «δορυφόρων» της γερμανικής πολιτικής, της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.
Οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν με σειρά δηλώσεων, τόσο από τον ίδιο τον Σόιμπλε, όσο και από άλλους Γερμανούς αξιωματούχους, αποδεικνύοντας πως η λεηλασία του κυπριακού πλούτου ενορχηστρώθηκε από τη Γερμανία πολύ προσεκτικά και πολύ μεθοδευμένα.
Μπορεί τα στοιχεία που επικαλέστηκαν οι Γερμανοί να ήταν επίπλαστα και παραπλανητικά, η «λάσπη» ωστόσο έμεινε και δυστυχώς έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα: Η Κύπρος εξήλθε ταπεινωμένη από το τελευταίο Eurogroup, ενώ σήμερα απειλείται με χρεοκοπία, εάν δεν «συμμορφωθεί» σε όσα της επιβάλουν οι δανειστές της.
Ο γκεμπελικός χαρακτήρας των μεθόδων που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί αλλά και τα φερέφωνά τους για να ταπεινώσουν τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης και νεοαποικισμού αποδεικνύεται περίτρανα αν κανείς μελετήσει την έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου οίκου ερευνών Basel Institute on Governance για τις χώρες που ενέχονται σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σε ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες.
Προτού αναφερθούμε στα όσα επισημαίνονται στην έκθεση, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ελβετικός οίκος θεωρείται ο εγκυρότερος διεθνώς σε θέματα αξιολόγησης αυτών των ζητημάτων, καταρτίζοντας κάθε χρόνο τον σχετικό πίνακα με 144 χώρες-μέλη του ΟΗΕ.
Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα των πιο «βρώμικων» χωρών, η οποία δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα, οι «αναμάρτητοι» και αδιάφθοροι Γερμανοί είναι σε πολύ χειρότερη θέση από την Κύπρο.
Συγκεκριμένα, η Γερμανία στην εμφανίζεται στην 68η θέση της λίστας, ενώ η δακτυλοδεικτούμενη Κύπρος βρίσκεται στην 114η θέση.
Εν ολίγοις, η Γερμανία είναι 46 θέσεις υψηλότερα της Κύπρου και, παρά τις περισσότερες οικονομικές…σκιές που τη βαραίνουν, βρίσκεται σε θέση κατηγόρου και τιμητή των πάντων.
Εδώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρόμοια είναι και τα αποτελέσματα της τελευταίας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ζήτημα. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η Γερμανία κατατάσσεται στην ίδια βαθμίδα με το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Τουρκία, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, ακόμη και τις ίδιες τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού τομέα τους και τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Το γεγονός ότι ενώ αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της Γερμανίας, ώστε αν μη τι άλλο να αποκατασταθεί η αλήθεια, προκαλεί φυσικά οργή αλλά και ερωτηματικά για τις ικανότητες των κυβερνήσεων. Όχι μόνο της Κύπρου, αλλά φυσικά και της Ελλάδας, αφού οι ίδιες μέθοδοι εφαρμόστηκαν και κατά την επιβολή του Μνημονίου στη χώρα μας. Οι τεμπέληδες Έλληνες, οι διεφθαρμένοι Έλληνες αποδείχθηκαν εκ των υστέρων και αφού πλέον είχε επιβληθεί η γραμμή Μέρκελ πιο δουλευταράδες από τους «φίλους» Γερμανούς. Κάπως έτσι και η Κύπρος αποδείχθηκε υποδεέστερη στο «ξέπλυμα» σε σχέση με τη Γερμανία. Δυστυχώς όμως το πάθημα της Ελλάδας, δεν έγινε μάθημα. Το κακό έγινε…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου