Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Τιτάν»: Πιθανώς μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα.


Τη μεταφορά της έδρας της από την Ελλάδα μελετά η διοίκηση μιας ιστορικής βιομηχανίας τσιμέντου, του «Τιτάνα». 

Την είδηση αυτή...

έδωσε με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Κόσμος της Κυριακής» (“Welt am Sonntag”) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.
Με τη συνέντευξη προς τη γερμανική εφημερίδα ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μιλά για τις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και στο μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί η πτώση της ζήτησης τσιμέντου στο επίπεδο της δεκαετίας του 1960. 

Το ανώτατο στέλεχος της εταιρείας «Τιτάν» κάνει λόγο περί «καταστροφής» από την ανεργία των νέων και από την αναγκαστική μετανάστευσή τους από τη χώρα.

«Η ισχυρά πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή. 

Όμως, κοιτάξτε: Οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δεν βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για την χώρα», επισημαίνει ο κ. Παπαλεξόπουλος.

Όσον αφορά στα ζητήματα που αφορούν στην επιχείρηση, ο διευθύνων σύμβουλος του «Τιτάνα» επισημαίνει ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους και εξηγεί: «Είμαστε μια εταιρία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. 

Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική».

Σχολιάζει μάλιστα δικαιολογώντας το ενδεχόμενο μεταφοράς έδρας: «Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου