Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Θα πατήσει το κουμπί ; Παραμονή πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο ...


κιμ γιον σου

Σύμφωνα με σημερινό κύριο άρθρο του  κρατικού δικτύου της Ν.Κορέας YonhapNews Agency η Β. Κορέα «απειλεί με εκδήλωση ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου»τις ΗΠΑ και την Ν.Κορέα μία ημέρα  πριν την  προγραμματισμένη κοινή στρατιωτική άσκηση των δύο συμμάχων χωρών, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο και σοκάροντας την διεθνή κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του κρατικού δικτύου της Β.Κορέας  Rodong Sinmun . com, αναφέρεται ότι « όλες οι στρατιωτικές μονάδες της πρώτης γραμμής συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων , ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων αλλά και μονάδων αεράμυνας καθώς και οι  στρατηγικές μονάδες πυραύλων, έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο κινητοποιήσεως και είναι έτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις αναμένοντας μόνο  την διαταγή επίθεσης».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι « τα  πυρηνικά όπλα της χώρας είναι έτοιμα για  μάχη» αποδεικνύοντας την σοβαρότητα της απειλής από την Β.Κορέα.

Επίσης στη ίδια ανακοίνωση  αναφέρεται και πολιτική δήλωση πρός τις ΗΠΑ και την Β.Κορέα σύμφωνα με την οποία « Οι μαριονέτες που κυβερνούν τις  ΗΠΑ και την Νότια Κορέα θα μετατραπούν  σε μια θάλασσα από φωτιά «εν ριπή οφθαλμού» αν ξεσπάσει ένας πυρηνικός  πόλεμος» καταλήγει η εφημερίδα Rodong Sinmun.com, επαναλαμβάνοντας τις απειλές πραγματοποίησης ενός  πυρηνικού πολέμου, λόγω της κοινής στρατιωτικής άσκησης αμερικανών και νοτιοκορεατών στην περιοχή.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από  το υπουργείο Άμυνας της Β.Κορέας οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα ξεκινήσουν πιθανότατα ασκήσεις την δευτέρα ή την Τρίτη κατά μήκος των συνόρων με την Ν.Κορέα.

Η αρχική στρατιωτική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Ν.Κορέας αφορά  αφορά διαδικτυακή προσομοίωση πολεμικών  επιχειρήσεων μέσω υπολογιστών και θα διαρκέσει 11 ημέρες αρχομένης αύριο 11 Μαρτίου 2013. Με τη λήξη της θα ακολουθήσουν  στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας 2 μηνών μεταξύ των 3500 ανδρών των  αμερικανικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων των πεζοναυτών , καταδρομών αλλά του  6.900 τόνων αμερικανικού πυρηνικού υποβρύχιου  USS «San Francisco» και του 9800 τόνων αντιτορπιλικoύ USS Shiloh- Aegis και ενός αεροπλανοφόρου καθώς και 10.000 νοτιοκορεατών στρατιωτών με την συμμετοχή όλων των διαθέσιμων εναέριων επίγειων μέσων αλλά  και ναυτικών μονάδων επιφανείας .

 Η  Νότια Κορέα απο την πλευρά της έχει κοινοποίηση σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ  μέσω του υπουργείου Άμυνας  ότι οι ασκήσεις  αυτές έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα αποτελώντας ασπίδα στα σχέδια των βορείων για εισβολή στην χώρα.

Σύμφωνα με κορυφαίους στρατιωτικούς αναλυτές οι παράλληλη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στα σύνορα των 2 χωρών με την υπερβολική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων  εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εκδήλωση επεισοδίου με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την κορεατική χερσόνησο.

 «Η Β.Κορέα είναι πιθανό να εκτοξεύσει  μικρής εμβέλειας πυραύλους ή να πραγματοποιήσει διάφορες στρατιωτικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων των δυνάμεων της Νότιας Κορέας», δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του νοτιοκορεατικού στρατού .

«Σε περίπτωση προκλήσεων (του Βορρά), η (Νότια Κορέα), θα απαντήσει  10 φορές ισχυρότερα στις  προβοκάτσιες αυτές» κατέληξε ο ανώτατος αξιωματικός της Ν.Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου