Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ, ο Σόρος και η αμερικάνικη ομπρέλα στην Κουμουνδούρου.

Από την Ιόλη Περίδη 









 
Το πιο πιθανόν είναι να έχει ζαλιστεί και ο ίδιος ο Αλέξης από τις διαρκείς μεταλλάξεις του. Από το Μνημόσυνο και τα εγκώμια στον Καραμανλή βρίσκεται στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες. Και από τις φωτογραφίες στο πλευρό του Τόμας Μίλερ και του Ντανιέλ Σπέκχαρντ κάνει αντίσταση στις Σκουριές με τοποτηρητή την κ. Κωνσταντοπούλου. Την ίδια ώρα που η «ΑΥΓΗ» διαφημίζει την επένδυση στην Χαλκιδική, η οποία ανοίγει νέες θέσεις εργασίας. 

Μπάστα Αλέξη, ζαλιστήκαμε. Δεν έχω καταλάβει ποιος βιάζεται περισσότερο να σε δει πρωθυπουργό, ο Ραουλ Κάστρο η ο Σόρος;

Πάμε παρακάτω. Μια και λέω Σόρος κρατάω την διάψευση του Ιδρύματος του Τζορτζ, το οποίο με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν χρηματοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρατάω επίσης μια παλαιότερη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος παραδέχεται ότι συμμετείχε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε ένα από τα Ιδρύματα του Σόρος.

Κρατάω επίσης το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε για να μην βάλει τον Γιώργο Παπανδρέου στο πλάνο της Προανακριτικής Επιτροπής για την Λίστα Λαγκάρντ.
Για την ώρα λοιπόν δύο πρόσωπα τα οποία διατηρούν ανοιχτή γραμμή με τον Τζόρτζ και το Ίδρυμά του-οΓΑΠ και ο Βαρουφάκης-απολαμβάνουν της θαλπωρής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αμερικανική ομπρέλα προστασίας στον Αλέξη Τσίπρα έρχεται να ενισχύσει το ζεύγος του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη. Αυτούς είδε ανάμεσα στους άλλους λίγους και εκλεκτούς ο Τζορτζ Σόρος όταν τον Νοέμβριο του 2009 έφτασε στην Αθήνα καλεσμένος στην γαμήλια δεξίωση του κ. Ζαββού ο οποίος είναι προσωπικός φίλος της Μαργαρίτας.

Στην δεξίωση ήταν καλεσμένοι ο Γεράσιμος και η Λούκα-σχετικές φωτό-οι οποίοι φλερτάρουν άγρια με την Κουμουνδούρου του Στρατούλη, του Λαφαζάνη, του Δραγασάκη και φυσικά του Αλέξη που κάνουν ότι μπορούν για να προωθήσουν τα συμφέροντα των εταιρειών του Κόκκαλη ακόμη και από το βήμα της Βουλής.

Στο βιογραφικό του Γεράσιμου Αρσένη διαβάζουμε με ενδιαφέρον ανάμεσα στα άλλα και το εξής: Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών του Κέντρου Ερευνών του ΟΟΣΑ (1964-1966), στέλεχος και στη συνέχεια Διευθυντής του Οργανισμού για Νομισματικά Θέματα και Χρηματοδότηση του Εξωτερικού Εμπορίου (UNCTAD) (1967-1980). Ανέπτυξε επιστημονική και διπλωματική δράση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος στα πλαίσια της "Επιτροπής των 20" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF).  

Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της "Λέσχης του Παρισιού" για τον εξωτερικό δανεισμό κρατών, έχει χρηματίσει σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων σε θέματα οικονομικού προγραμματισμού.

Eυτυχώς που υπάρχουν τα ντοκουμέντα γιατί κάποιοι θα μιλούσαν για θεωρίες συνομωσίας σε βάρος του Aλέξη.


kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου