Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ακόμα κι αυτή εμείς την πληρώναμε μέχρι χθες! ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ! Η καημενούλα φτωχιά Γιάννα η εφοπλιστίνα καταδεχόταν και έπερνε μισθό από μια χρεοκοπημένη χώρα που οι πολίτες της τρώνε από σκουπίδια! ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ!

Και είπε ο αυτοκράτορας Θεόφιλος στην Κασσιανή: "Εκ της γυναικός πηγάζουν τα φαύλα".

Και η Κασσιανή, του απήντησε: "Και εκ γυναικός πηγάζει το κρείτον."


Άμα λιποθυμούν οι π......., για όλα είναι ικανές.... (Πόπη Σουφλή)

Από το υπουργείο Εξωτερικών πληρωνόταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη «για το έργο της ως πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων». Κατόπιν δικής της αίτησης, παύεται η μισθοδοσία της. Την ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος:
«Την 31.01.2013 η κυρία Ιωάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έπαυσε να μισθοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν σχετικής δηλώσεώς της, δυνάμει του δεύτερου άρθρου του Ν. 4104/04.01.2013», διευκρινίζει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός 
Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, το οποίο αφορούσε στις αποδοχές της Γιάννας Αγγελοπούλου για το έργο της ως πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί γιατί, ενώ η κ. Αγγελοπούλου είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει μισθό, μισθοδοτούνταν μέχρι πρότινος.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Εξωτερικών, «κατά τη διάρκεια της θητείας τους οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών τού βαθμού τού εν ενεργεία πρέσβεως. 

Ωστόσο, προσφάτως θεσπίστηκε ρύθμιση προς συμπλήρωση υπάρχοντος νομοθετικού κενού (δεύτερο άρθρο Ν. 4104/2013), η οποία προβλέπει ότι οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων δύνανται με δήλωση προς το υπουργείο Εξωτερικών, να παραιτούνται της προβλεπόμενης για τη θέση αυτή αμοιβής, καθώς και όλων των σχετικών αποδοχών».

Σήμερα υπηρετούν στο υπουργείο Εξωτερικών οι εξής οκτώ πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων: Ιωάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος, Σταύρος Λυκίδης, Διονύσιος Κοδέλλας, Βασίλειος Στυλιανός Κασκαρέλης, Κωνσταντίνος Αρκουμάνης, Θεόδωρος Σωτηρόπουλος και Βασίλειος Αχιλλέας Πισπινής. 

Όπως υπενθυμίζει ο υπουργός Εξωτερικών, οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων διορίζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με ανάθεση συγκεκριμένου έργου. Διορίζονται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας. 

Οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του διπλωματικού κλάδου.

Επίσης, όπως ορίζεται από τον Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών, με Προεδρικό Διάταγμα, μπορούν να διορίζονται 15 πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, οι οποίοι υποχρεούνται να αποστέλλουν ετήσιο απολογισμό δράσης στον υπουργό Εξωτερικών το πρώτο δίμηνο κάθε έτους.

Πηγή


attikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου