Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

FILOTOMARIUS KANAPEDATUS - ΞΥΠΝΑ , ΑΣΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ .....


Όλη η Ευρώπη αναρωτιέται πως θα γλιτώσει από τα χέρια των Γερμανών κατακτητών. Όλη;; Όχι, όλη! Ένα προτεκτοράτο κάπου στον ευρωπαϊκό Νότο έχει παραδοθεί στην μανία των κατακτητών. 

Ελλαδιστάν, αυτό είναι το όνομά του! 

Οι κάτοικοί του κοιμούνται κι ονειρεύονται και οι Γερμανοί 
προελαύνουν ανενόχλητοι.

Filotomarius Kanapedatus ξύπνα! Άσε τα όνειρα. Η αντιπροσωπεία των γερμανικών και παγκόσμιων οικονομικών κατακτητών έφτασε και

οφείλεις να τους υποδεχτείς, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη σου για τη σωτηρία που σου παρέχουν.....

...Ήδη οι τοπικοί ελληνόφωνοι διοικητές, Αντώνης, Βαγγέλης και Φώτης, μετά μετά βαΐων και κλάδων παρέδωσαν τα κλειδιά των διοικητηρίων και έπαψαν κάθε πολιτική τους λειτουργία. Οι διοικητές είναι εδώ, σκέφτηκαν, αυτοί θα λειτουργήσουν για μας και άρχισαν τις υποκλίσεις.

Ο οικονομικός διοικητής μας και μέγας ογκόλιθος της εξαθλίωσης, Γιάννης Στουρνάρας, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του υπουργείου Οικονομικών να τους καλωσορίσει. Και η αντιπροσωπεία μπήκε και εγκαταστάθηκε, ζητώντας να δει τους αριθμούς προόδου του προτεκτοράτου.

- Αριθμοί προόδου, όμως δεν υπήρχαν. Οι τοπικοί διοικητές ήταν μαλθακοί και οι αντιπρόσωποι των κατακτητών εκνευρίστηκαν. Ο αρχηγός τους, ο Πολ Τόμσεν, αυτό το ευαίσθητο αγόρι, θύμωσε. Άρπαξε τα χαρτιά και άρχισε να σβήνει και να γράφει αριθμούς. .....Κανείς δε τόλμησε να του πει πως οι μικροσκοπικές αυτές ψηφίδες, οι αριθμοί που με μανίας έσβηνε, αντιστοιχούσαν σε κατοίκους του προτεκτοράτου.

- ....Τι σημασία είχαν οι κάτοικοι κι η μοίρα τους αναρωτήθηκαν οι διοικητές! Σημασία είχε πως θα εξασφάλιζαν παράταση στις καρέκλες των διοικητηρίων τους. Γιατί το ήξεραν καλά! Αν οι κατακτητές εκνευριζόταν, θα τους ξήλωναν κι άλλους θα έβαζαν στις δικές τους θέσεις!

- Είναι κι αυτές οι φήμες που τρομάζουν. Ο θείος από το Αμέρικα είναι δυσαρεστημένος με την αυτοκρατόρισσα της Ευρώπης Άνγκελα και για να ηρεμήσει τα νεύρα του κάνει συχνά πυκνά παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του προτεκτοράτου.

- Κρύος ιδρώτας λούζει τον διοικητή Αντώνη κάθε φορά που κάποιος από την άλλη άκρη του Ατλαντικού επισκέπτεται τη γειτονική Τουρκία και το Ισραήλ......Είναι που δεν πρόλαβε να κάνει κι αυτό το ταξίδι στο Αμέρικα, το προγραμματισμένο για τέλη του Μάρτη.

- Οι σύμβουλοί του, όμως, τον ηρέμησαν. Ούτε ο νεαρός Alexis έχει πάρει το χρίσμα. Άρα ο Αντώνης έχει χρόνο......

- Χρόνο;;; Αυτό θα το κρίνει η αντιπροσωπεία των κατακτητών. Φαίνεται πως τους αρέσει η ζωή στο προτεκτοράτο κι αυτή τη φορά η επίσκεψη θα κρατήσει λίγο παραπάνω. Κάτι σαν αρμένικη βίζιτα!

- Εσύ όμως, filotomarius kanapedatus, δεν πρέπει να ανησυχείς! Η ανάπτυξη έρχεται με γρήγορους ρυθμούς. Μην σε απασχολεί που οι μισθοί έχουν πτώση στο 50%. Οι εγχώριοι φωστήρες ξέρουν πως είναι απαραίτητη θυσία για τη σωτηρία σου. Οι εθνοπατέρες κι οι εθνομητέρες της Βο[υ]λής θα μας σώσουν σε μερικά χρόνια από τώρα!

-....Δεν ξέρεις αν θα ζεις;; Ε , μικρό το κακό...οι ίδιοι πάντως ενδιαφέρονται να ζήσουν και να βασιλέψουν με την αρωγή και την ανοχή σου.

Σας φιλώ γλυκά,
Η Μαύρη Οχιά.....


Πηγή : madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου