Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πούτιν: Αφερέγγυες οι δυτικές τράπεζες.

πουτιν 2
Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, την παραμονή της επίσκεψής του στη Γερμανία και στην Ολλανδία, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της Κύπρου σχολιάζοντας πως ο εσφαλμένος τρόπος διαχείρισης του προβλήματος από την Ε.Ε. θα αποβεί προς όφελος της δικής του χώρας.

«Όσο περισσότερο «κουρεύετε» τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Επειδή εκείνοι που επηρεάζονται, που θίγονται ή που φοβούνται (όχι όλοι, αλλά πολλοί), ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και θα κρατήσουν τα χρήματά τους στις δικές μας τράπεζες», εξήγησε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
«Μέχρι ενός ορισμένου σημείου, είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα και την αστάθεια των αποταμιεύσεων στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», είπε ο Πούτιν σχολιάζοντας το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου