Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΚΑΝΟΥΝ ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ..Ελλιπής η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα νησιά του Αιγαίου.

αιγαιο πελαγος
Χωρίς γιατρό είναι εδώ και μία εβδομάδα ο Αϊ-Στράτης, ενώ η Πάρος, τα Κύθηρα, η Κύθνος, η Πάτμος, η Σέριφος έμειναν χωρίς παιδίατρο. Στο Καστελόριζο έκλεισε το φαρμακείο και οι κάτοικοι για μια ασπιρίνη ή ένα ντεπόν πετάγονται απέναντι στην Τουρκία.
Λόγω της υποστελέχωσης των κέντρων υγείας, των νοσοκομείων, καθώς και της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, μεγάλα και μικρά νησιά, μακριά ή και κοντά σε μεγάλα αστικά ή περιφερειακά κέντρα, δηλώνουν αδυναμία να αντιμετωπίσουν ακόμα και καθημερινά θέματα υγείας,...
...Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Λήμνος, όπου, ενώ όλες οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους κατοίκους έχουν μεταφερθεί στη Μυτιλήνη, το δρομολόγιο διαρκεί 6,5 ώρες και γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, καιρού επιτρέποντος.
Όπως αναφέρει το Έθνος, στην Ανάφη κάθε εβδομάδα αλλάζουν γιατρό, στη Σαντορίνη δεν υπάρχουν συνοδοί και οδηγοί στο ΕΚΑΒ, καθώς και ιατρικά αναλώσιμα, ενώ ακόμα αναζητείται ο τρόπος διαχείρισης του νέου νοσοκομείου.
Η Κίμωλος την τελευταία διετία είναι με έναν αγροτικό γιατρό και η Αμοργός μέχρι πριν από ένα μήνα δεν είχε γιατρό γενικής ιατρικής. Η Τζια σε μια εβδομάδα θα μείνει χωρίς παιδίατρο, αφού θα δηλώσει την παραίτησή του.
Το σύνολο όμως των Κυκλάδων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα δρομολόγια των πλοίων και κυρίως με τις ενδοκυκλαδικές συνδέσεις, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση με το κέντρο της περιφέρειας που είναι η Σύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου