Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Νέα φορολογική δήλωση με παγίδες…

φορολογικη δηλωση
Αλλάζουν τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων (έντυπο Ε1) που θα κληθούν φέτος οι φορολογούμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Ιουνίου, κρύβοντας παράλληλα αρκετές παγίδες.
Το τροποποιημένο έντυπο οδηγεί σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων, καθώς θα πρέπει να
δηλωθούν υποχρεωτικά όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012.
Ειδικότερα, θα πρέπει να αναγραφούν για πρώτη φορά φέτος στο έντυπο Ε1 οι τόκοι των καταθέσεων, τα μερίσματα, τα κέρδη από πωλήσεις μετοχών ακόμη και τα πολυτεκνικά επιδόματα. 
Με τη δήλωση των εισοδημάτων αυτών, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, εφόσον τα συνολικά εισοδήματά τους υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, στο νέο έντυπο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για όλες τις κατοικίες (κύρια, πρώτη, δευτερεύουσα, δεύτερη δευτερεύουσα), στον οποίο συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των φορολογουμένων. 
Το γεγονός αυτό ανοίγει το δρόμο και για διευρυμένες διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για τον εντοπισμό εκείνων των προσώπων, που δεν πληρώνουν το χαράτσι.
Τέλος, επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά φέτος όλα τα φυσικά πρόσωπα ηλικίας άνω των 18 ετών θα υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση, ακόμη και αν είναι προστατευόμενα μέλη χωρίς εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου