Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Προωθούν ένταξη των Σκοπίων δίχως όνομα!....

Γερμανία και ΗΠΑ παίζουν περίεργο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας

Την έκθεση του για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε εχθές στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος Στέφαν Φούλε, με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τη γειτονική χώρα.

Η πορεία των Σκοπίων πλέον...

εξαρτάται από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Απριλίου και όλα δείχνουν πως το ζήτημα θα προκαλέσει εξελίξεις.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, Γερμανία και ΗΠΑ πιέζουν τον ΟΗΕ για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να μπουν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο. 

Το σενάριο πάντως που διακινείται τις τελευταίες ώρες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό για τη χώρα μας, μιας και θέλει ένταξη των Σκοπίων ανεξάρτητα από τη λύση στο ζήτημα της ονομασίας, γεγονός που θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, η οποία διαχρονικά χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης το συγκεκριμένο θέμα.

Οι Γερμανοί προφανώς θέλοντας να δημιουργήσουν ένα ακόμα οικονομικό τους προτεκτοράτο στα Βαλκάνια ευελπιστούν, πως λόγω της οικονομικής εξάρτησης της Ελλάδας από το Βερολίνο, η χώρα μας δε θα έχει πολλά περιθώρια αντιστάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου