Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Γερμανία κάνει ό,τι μπορεί για να επιταχύνει την κατάρρευσή μας.

Γράφει ο Μιχάλης Σ. Βάρδας

Οι πρόσφατες (εκβιαστικές) απαιτήσεις της Τρόϊκας να απολυθούν 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2014, δεν επιτρέπει πλέον καμία αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις του Βερολίνου αναφορικά με το Ελληνικό ζήτημα.
Έχουμε επανειλημμένα κατηγορήσει την Γερμανική κυβέρνηση ότι αδυνατεί να κατανοήσει τις Ελληνικές θέσεις και
είμαστε πια βέβαιοι ότι η Ελλάδα καταστρέφεται συστηματικά από τις συνεχείς, μη φιλικές προς αυτή , Γερμανικές επιλογές .
Η αρχική συλλογιστική μας βασίζεται στην αδυναμία του κοινού μας νομίσματος , του ευρώ, να προστατεύσει την εγχώρια παραγωγή και μεταποίηση , ήδη όμως εμπλουτίζεται και με γεωγραφικές παραμέτρους.
Η γεωγραφική διαμόρφωση της Πατρίδας μας , με την κατάτμηση του Χώρου της σε ηπειρωτικό και σε νησιωτικό , με πολλά όρη και ακόμη περισσότερα νησιά μερικά από τα οποία κατοικούνται από μερικές εκατοντάδες κατοίκων , μόνον , δεν επιτρέπει την επίτευξη οικονομιών κλίμακας στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων της , που πολύ απλά φαντάζονται οι Γερμανοί,ότι γίνεται να υπάρξουν.
Η Ελλάδα χρειάζεται πιο πολλά αεροδρόμια (τρείς φορές πιο πολλά) από την Γερμανία , σε σχέση με τον πληθυσμό της , με υψηλό κόστος κατασκευής , συντήρησης και στελέχωσης σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές αλλά και δυσπρόσιτες ορεινές (Ήπειρος).
Η Ελλάδα χρειάζεται πολλά σχολεία με ελάχιστους μαθητές, σε σχέση με την Γερμανία , πολλούς διδασκάλους και καθηγητές για την επάνδρωσή των. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα νοσοκομεία και πολλά κέντρα υγείας, πολλούς ιατρούς και νοσηλευτές , πολλά δημόσια καταστήματα (εφορίες , τελωνεία, αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικές μονάδες κ.ά.), πάντα σε σχέση με την , γεωγραφικά συμπαγή, Γερμανία που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό από αυτόν της Ελλάδας , για την εξυπηρέτηση αναλογικά μικρού αριθμού πολιτών σε απόμακρες ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Η Ελλάδα χρειάζεται να ξοδεύει τέσσερεις φορές πιο πολλά χρήματα από ότι η Γερμανία για την συντήρηση αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, αποτελεί ανατολικό σύνορο της Ευρώπης, ενώ η Γερμανία είναι στρατηγικά τοποθετημένη στο γεωγραφικό κέντρο της γηραιάς Ηπείρου μας.
Η γεωγραφική πεδινή διαμόρφωση της Γερμανίας , η οποία διατρέχεται από πλειάδα πλωτών ποταμών, ευνοεί την ισόρροπη και ομοιόμορφη ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολον της Χώρας , σε αντίθεση λ.χ. με την Ελληνική Ήπειρο που , λόγω των ορεινών όγκων που την περιβάλλουν, χρειάζονται τεράστια κονδύλια και πολύ μεγάλα έργα για την ανάπτυξή της.
Δεν μπορεί λοιπόν να ισχύσει το όποιο απλουστευμένο Γερμανικό μοντέλο γιά την περίπτωση της Ελλάδας, όπου το 30% του πληθυσμού της κατοικεί στα νησιά της και σε δύσβατες απομακρυσμένες περιοχές, με άλλα λόγια , δεν επιτρέπεται , η Ελλάδα να μην λάβει υπ΄όψη της τις κινητικές και τις συναφείς προς αυτές ζωτικές ανάγκες του Λαού της.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν η Ελληνική κυβέρνηση έχει ποτέ θέσει τα ζητήματα αυτά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά φυσικά πολύ αμφιβάλλουμε ότι κάτι τέτοιο έχει πράγματι συμβεί . Τα Γερμανικά πρότυπα (και αυτά του ΔΝΤ) είναι ξεπερασμένα και δεν μπορούν να εφαρμοσθούν στην περίπτωση της Ελλάδας , ο δημόσιος τομέας της οποίας θα καταρρεύσει ταχύτατα αν εμείς ενδώσουμε στις παράλογες και εκβιαστικές συνταγές του Βερολίνου.

rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου