Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΟΙ ΗΠΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.


Μία ακόμη εξέλιξη, η οποία αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου είναι όχι απλώς εθνικά ολίγιστες, αλλά άκρως επικίνδυνες για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, είχαμε στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», κατά τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λευκωσία John Koening εκφράστηκε η αμερικανική παρότρυνση να μη προχωρήσει η Kυπριακή δημοκρατία σε αδειοδότηση νέων οικοπέδων για την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Το πανίσχυρο σιωνιστικό λόμπι, εκείνο το οποίο χρηματοδότησε και οργάνωσε το ταξίδι και τις ομιλίες του Τσίπρα στα σημαντικότερα ιδρύματα του διεθνούς καπιταλισμού, είναι ευρέως γνωστό πως ελέγχει και καθοδηγεί σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. 

Η πρόσφατη συγνώμη του Νετανιάχου στον Ερντογάν και η επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ φαίνεται πως δραστηριοποίησε τάχιστα τον σιωνιστικό παράγοντα πέρα από τον Ατλαντικό. Απροκάλυπτα ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία ξεκαθάρισε στον Κύπριο Πρόεδρο τη νέα πραγματικότητα, με διπλωματική «διακριτικότητα»: μη προχωρήσετε σε κινήσεις οι οποίες δύνανται να προκαλέσουν ένταση στην ανατολική Μεσόγειο! 

Συγκεκριμένα, ο κ. Koening ζήτησε να αποφύγει η κυπριακή κυβέρνηση την αδειοδότηση για εξόρυξη στα οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ, για τα οποία η Τουρκία έχει ήδη εγείρει ενστάσεις.

Η χρονική στιγμή αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται η αμερικανική παρέμβαση επιβεβαιώνει τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, που από τη πρώτη στιγμή επισήμανε πως ο στόχος των δανειστών σε Ελλάδα και Κύπρο δεν είναι μόνον η καταλήστευση των εισοδημάτων αλλά κυρίως η υφαρπαγή του ελληνικού ορυκτού πλούτου. 


Επιπλέον, η παρέμβαση των ΗΠΑ, ακολουθεί τη σαφή δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Γιλντίζ, με την οποία καταδικάζει τις μονομερείς γεωλογικές έρευνες από την ελληνική πλευρά της Κύπρου στην ΑΟΖ, τονίζοντας πως η έρευνα, η εξόρυξη αλλά και η διανομή των κερδών προϋποθέτει την συμμετοχή και των δύο κοινοτήτων.

Καθίσταται σαφές με τον πλέον οδυνηρό για τα ελληνικά συμφέροντα τρόπο, πως ο αμερικανοσιωνιστικός παράγοντας σπεύδει να ικανοποιήσει τις τουρκικές απαιτήσεις, προκειμένου να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και πάντοτε σε συνάρτηση με τη διασφάλιση των αντίστοιχων συμφερόντων του Ισραήλ. 


Είναι δε ιστορικά αποδεδειγμένο πως η τουρκική πλευρά χειρίζεται με άψογο τρόπο τη διπλωματία, ούτως ώστε να πετύχει τους σκοπούς της. Οι αμερικανοσιωνιστές «καίγονται» για την επαναπροσέγγιση Ισραήλ και Τουρκίας, όμως οι Τούρκοι δε θα καταπιούν την ήττα του Μαβί Μαρμαρά, δίχως την ικανοποίηση των ανταλλαγμάτων τα οποία θα ζητήσουν.

Εν προκειμένω, καταδεικνύεται και η καταστροφική για το Ελληνικό Έθνος εξωτερική πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, ομοιάζοντας περισσότερο με πολιτική ενός προτεκτοράτου παρά ως πολιτική ενός ανεξάρτητου Κράτους. 


Προφανώς τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα έχουν ήδη εκποιηθεί, οπότε δε συντρέχει και λόγος άσκησης στοιχειώδους εξωτερικής πολιτικής προκειμένου να διασφαλιστούν. Οι διακηρύξεις δε, του Αντώνη Σαμαρά περί «ευρωπαϊκής ΑΟΖ», αποτελούν κενό γράμμα και φανερώνουν πως ο πρωθυπουργός της χώρας ψεύδεται συνειδητά στον Ελληνικό Λαό. 

Από την άλλη πλευρά, η σιωπή της Αριστεράς και δη του Σύριζα, καθιστά ολοφάνερο το γεγονός πως τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα έχουν θυσιαστεί και χαριστεί στους υπερατλαντικούς και ευρωπαίους δανειστές, στο βωμό της συγκατάβασής τους, προκειμένου ο Τσίπρας να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

ellinikiafipnisis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου