Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο Νότης Μαριάς Έθεσε Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Του Συμβουλίου Της Ευρώπης Στο Στρασβούργο Ζήτημα Γερμανικών Αποζημιώσεων .

Μιλώντας σήμερα το απόγευμα, 25/4/2013 στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, έθεσε πλέον και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Σημειώνεται ότι τρεις μέρες πριν, την Δευτέρα 22/4/2013, επισκέφθηκε το Συμβούλιο της Ευρώπης και μίλησε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 

Σκοπός του Νότη Μαριά ήταν αφενός μεν να ενημερώσει τους 311 βουλευτές από τις υπόλοιπες 46 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και αφετέρου να τους ζητήσει να υποστηρίξουν τις ελληνικές προσπάθειες για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα. 

Ο Νότης Μαριάς μιλώντας στα αγγλικά – προκειμένου να αποδοθούν με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς ενδιάμεσες διερμηνείες σε σχέση με ειδικούς νομικούς όρους τα σχετικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς – ενημέρωσε τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ιστορικό αλλά και τις διάφορες πολιτικές και νομικές πτυχές των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Ειδικότερα επισήμανε ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα προέρχονται κυρίως: 

1. Από τις πολεμικές επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων το 1946 ύψους 108 δισ. ευρώ πλέον τόκων. 

2. Από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ύψους 54 δισ. ευρώ πλέον τόκων. 

3. Από τις οφειλές της Γερμανίας για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων που προκάλεσαν οι θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ζητώντας τη συμπαράσταση των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης προκειμένου η Γερμανία να αναγκαστεί άμεσα να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα από τις γερμανικές αποζημιώσεις ύψους τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ πλέον τόκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου