Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ Foreign Office: "Επανέναρξη των συνομιλιών".

Ανησυχία ότι τώρα που η Κύπρος βρίσκεται στο "καναβάτσο", θα επαναφερθεί κάποιο καινούριο εκβιαστικό σχέδιο Ανάν, ανακύπτει από σημερινή αναγγελία του Foreign Office. 
Οι Βρετανοί είναι γνωστοί για τα "φιλελληνικά" τους αισθήματα, οπότε οποιαδήποτε κίνησή τους αυτή την εποχή προκαλεί προβληματισμό.
Νέα πρωτοβουλία για τη διευθέτηση του Κυπριακού προανήγγειλε το βρετανικό Foreign Office. 
Με ανακοίνωσή του επισημαίνει τη θερμή και παραγωγική διμερή σχέση Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη συνάντηση που είχαν στο κτίριο του .....
...Κοινοβουλίου στο Γουέστμινστερ  ο Κύπριος υπουργός Eξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντινγκτον.
Η ανακοίνωση σημειώνει ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη υπουργική συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη. «Ο υφυπουργός Ευρώπης εξέφρασε τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στην ανανέωση των προσπαθειών για διευθέτηση του Κυπριακού», αναφέρεται στη συνέχεια.
Το Foreign Office  προσθέτει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων που αφορούν την ΕΕ και τον τρόπο ενθάρρυνσης της μετάβασης σε ένα νέο καθεστώς στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου