Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΝΤΩΝΑΚΗ , ΠΡΙΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ , ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ , ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΣΗΣΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ‏.

ΠΡΩΤΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟΔΡΟΜΟ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ. 
ΑΛΗΤΕΣ...
Η βουλευτίνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου ήταν ίσως η μοναδική εκπρόσωπος του λαού που ξετίναξε στη Βουλή την απάτη της δόλιας συγκυβέρνησης για τα μεγάλα έργα του Νέου Παττακού, όσον αφορά τους δρόμους που παράτησαν στη μέση οι αληταράδες εθνικοί εργολάβοι που κατέκλεψαν το βιος του λαού , τους σκότωσαν στον κωλόδρομο της Πάτρας αλλά προηγουμένως τους είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, υποχρεώνοντας τους να πληρώσουν μια περιουσία από διόδια στις σκοτώστρες.

Μίλησε με στοιχεία για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που έχουν γίνει στην Ιονία και την Ολυμπία Οδό, χαρακτηρίζοντας ως ακραία υποκρισία, από την κυβέρνηση, να μιλάει για χιλιάδες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που άφησε τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων να κλείσουν τα εργοτάξια πριν δυο χρόνια, παράνομα και αντισυμβατικά.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία της για το θέμα της Ολυμπίας Οδού(Αξίζει να το διαβάσετε)

"Είναι ακραία υποκρισία να μιλάτε για χιλιάδες θέσεις εργασίας εσείς που αφήσατε τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων να κλείσουν τα εργοτάξια δύο χρόνια τώρα και μάλιστα παράνομα και αντισυμβατικά, γιατί επικαλούνται ότι δεν τους δίνουν λεφτά οι τράπεζες. 


Και εσείς τους νομιμοποιείτε σ' αυτήν την απάτη, όταν οι ίδιες οι συμβάσεις γράφουν ότι για τη χρηματοδότηση των έργων και για την ανεύρεση των κεφαλαίων αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι παραχωρησιούχοι. 

Τους νομιμοποιείτε εσείς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όταν μας λέγατε τη στιγμή που εφαρμόζατε αυτό το μοντέλο, ότι το κράτος απαλλάσσεται από κάθε βάρος και ότι θα βρουν τάχα τα κεφάλαια οι παραχωρησιούχοι. 

Όμως, αποδεικνύεται πόσο λάθος και πόσο αντιπαραγωγικά και κλεπτοκρατικά ήταν όλα αυτά τα νεοφιλελεύθερα μοντέλα που μας λανσάρατε.

Είναι υποκρισία να μιλάτε για αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, όταν ο τάχα αυτοχρηματοδοτών επιχειρηματικός όμιλος βάζει μόλις το 10%. Το 40% είναι δάνεια με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Το 50% είναι δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 


Τάχα, δηλαδή, χρηματοδοτούν τα έργα με δικά τους κεφάλαια ή μήπως με τα κεφάλαια των τραπεζών που στην πλειοψηφία τους είναι καταθέσεις των πολιτών, τους οποίους πολίτες μετά τους καλείτε να «κουρέψουν» τις ίδιες τις αποταμιεύσεις τους, όταν οι τράπεζες καταρρέουν;

Πηγαίνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Αιτωλοακαρνανία, όπως και πολλοί άλλοι από τους συντοπίτες μου, έχουμε την τύχη ή την ατυχία να χρησιμοποιούμε δύο από τους αυτοκινητοδρόμους που γίνονται μ' αυτές τις περίφημες «συμβάσεις παραχώρησης» και πανηγυρίζετε που θα αρχίσουν ξανά τάχα τα έργα. Μιλάω για την Ολυμπία και την Ιονία Οδό. 


Δεν θα σας πω για τους δρόμους καρμανιόλα στους οποίους οι πολίτες αναγκάζονται να περνούν. Δεν θα σας πω για τα πανάκριβα διόδια που αναγκάζονται να πληρώνουν. Δεν θα σας πω για τις πινακίδες που λένε «εδώ συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα». 

Όμως, θα σας θυμίσω ότι αυτά τα αδιανόητα για ένα κράτος δικαίου, τα καταφέρνετε εσείς και αποτελούν τυπικά παραδείγματα της λογικής σας για τις επενδύσεις. Τέτοιες επενδύσεις μπορείτε να προσφέρετε στον ελληνικό λαό.

Θα αναφερθώ πιο συγκεκριμένα στα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που έχουν γίνει στην Ιονία και την Ολυμπία Οδό, γιατί επαναλαμβάνω ότι αυτή η κατάσταση είναι τυπικό παράδειγμα της αντίληψης που έχετε για την τάχα ανάπτυξη.

Με βάση τα στοιχεία που μας έδωσε το Υπουργείο απαντώντας σε μια ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ -το θέμα της ερώτησης ήταν «Η υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης»- είδαμε τα εξής εξωφρενικά: Ιονία Οδός, έργο κατασκευασθέν από τον παραχωρησιούχο με αξία 354.116.890 ευρώ. Διόδια που πλήρωσε ο λαός: 374.124.921 ευρώ. 


Πώς γίνεται αυτό; 

Πώς γίνεται να είναι πιο πολλά τα διόδια απ' ό,τι το ίδιο το κατασκευασμένο μέχρι στιγμής έργο, το οποίο μάλιστα έχει διακοπεί εδώ και δύο χρόνια, τάχα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης; Πρόκειται για μέγα ψέμα που είναι αυταπόδεικτο, αλλά το οποίο έρχεται να αποδεχθεί η Κυβέρνηση Σαμαρά. Επιπλέον των διοδίων, ο παραχωρησιούχος έχει εισπράξει άλλα 139.512.770 ευρώ απευθείας από το δημόσιο.

Ελπίζω, κύριε Υπουργέ, να μην αμφισβητήσετε τα στοιχεία, γιατί φέρουν τη δική σας υπογραφή με αριθμό Πρωτοκόλλου «291». Και ερωτώ: Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Φαίνεται πως μπορεί να είναι δυνατό στη χώρα όπου κάνει κουμάντο η κλεπτοκρατία. Οι μεγαλοεργολάβοι από τη μια και το πολιτικό σύστημα της σαπίλας και της διαπλοκής από την άλλη.

Κοροϊδεύετε για μεγάλα έργα και για ανάπτυξη, αλλά στην πραγματικότητα ένας μόνο εργολάβος που έχει εκτελέσει έργο 314 εκατομμυρίων ευρώ, εισπράττει 514 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 160 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, 160 εκατομμύρια κλοπή από το δημόσιο ταμείο. Και το έργο διεκόπη εκβιάζοντας για μεγαλύτερα κέρδη. Αυτό είναι το επενδυτικό σας μοντέλο.

Προσέξτε τώρα, γιατί ακόμα και αυτά τα αδιανόητα ωχριούν μπροστά σ' αυτά που ετοιμάζεστε να κάνετε τις επόμενες μέρες. 


Πρώτον, γιατί ενώ σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης οι παραχωρησιούχοι είναι υπεύθυνοι για την εξασφάλιση χρηματοδότησης – και μάλιστα η μη διασφάλιση χρηματοδότησης είναι γεγονός αθέτησης παραχωρησιούχου – εσείς τους δικαιολογείτε που διέκοψαν επί δύο χρόνια τα έργα; Και κάνετε το ίδιο σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους. 

Αντί να αναζητήσετε τις ποινικές ρήτρες που οφείλουν, εσείς τους δικαιολογείτε. Αυτές οι ποινικές ρήτρες είναι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τους χαρίζετε, λοιπόν, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που κατά τις εκτιμήσει και σύμφωνα με τον Τύπο, πρέπει να είναι πάνω από 340 εκατομμύρια ευρώ.

Δεύτερον, γιατί ετοιμάζεστε να υπογράψετε τις νέες συμβάσεις παραχώρησης δίνοντας επιπρόσθετο μπόνους στους παραχωρησιούχους ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα πάλι με τον Τύπο. 


Όχι μόνο τους χαρίζετε ποινικές ρήτρες, αλλά τους δίνετε και μπόνους. Πρόκειται για πάρτι εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες ενός χειμαζόμενου λαού.

Τρίτον, γιατί ενώ τα έργα έχουν διακοπεί αντισυνταγματικώς και παρανόμως επί δύο χρόνια, εσείς αντί να ελέγξετε το καθεστώς παρανομίας των παραχωρησιούχων, κυνηγάτε τους πολίτες που αντιστέκονται στο χαράτσι των διοδίων και τους σέρνετε στα δικαστήρια".

Αυτά Αντωνάκη, Μυστράκια, που σήκωσες υποκριτή τα μανίκια για τα απέραντα εργοτάξια που θα κάνεις στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου