Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μήπως η κυβέρνηση των Αθηνών επιθυμεί τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης;

Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση μόνο στην τουρκική τηλεόραση!

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο που αναδημοσιεύουμε σήμερα από τον προηγούμενο «Αντιφωνητή» (1/5/2013). 

Συντάκτης του ο πολύ αγαπητός μας φίλος και γενναίος αγωνιστής του Πομακικού Ζητήματος Σεμπαεδήν Καραχότζα. 

Και όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο, αφορά σε άλλη μία (από τις πολλές) πληγή της σημερινής Θράκης…

Πολλές φορές κατά το παρελθόν...με άρθρα μου καθώς και με ομιλίες που κάνω σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα έχω αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους εδώ και δεκαετίες γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Θράκης με θεαματικά ομολογώ αποτελέσματα. 

Ωστόσο συνήθως όλες μας οι αναφορές έχουν να κάνουν με τους άμεσους τρόπους όπως ο χρηματισμός, ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία, η άσκηση ψυχολογικής αλλά και σωματικής πολλές φορές βίας κλπ, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης και ειδικότερα εκείνοι που ζουν στα πομακοχώρτια της Ξάνθης εκτουρκίζονται και με άλλους, έμμεσους θα τους χαρακτήριζα τρόπους.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια εκ των οποίων τα περισσότερα δεν εκπέμπουν στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης με αποτέλεσμα οι Πομάκοι συμπολίτες μας να αναζητούν άλλες λύσεις και σε αυτές τις περιπτώσεις η πιο εύκολη γι’ αυτούς λύση είναι τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω δορυφόρου. 

Έτσι στην ορεινή Ξάνθη δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει δορυφορική κεραία κι αυτό γίνεται όχι γιατί θέλουν οι άνθρωποι αυτοί να παρακολουθούν τα τουρκικά κανάλια αλλά γιατί δεν μπορούν να έχουν τα Ελληνικά και φυσικά κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει να μην έχουν καθόλου τηλεόραση στα σπίτια τους. 

Αφού λοιπόν δεν μπορούν να έχουν τα ελληνικά κανάλια έχουν τα τουρκικά, διότι κάτι πρέπει να βλέπουν κι αυτοί οι άνθρωποι.

Η Ελληνική πολιτεία από τη μεριά της, τόσο δια της πρώην νομαρχίας Ξάνθης, όσο και δια της σημερινής περιφερειακής ενότητας Ξάνθης έχει επιχειρήσει να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό τοποθετώντας αναμεταδότες σε διάφορα σημεία της ορεινής Ξάνθης, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει κυρίως διότι οι εν λόγω αναμεταδότες και ελάχιστη δουλειά κάνουν και με το παραμικρό χαλάνε με το κόστος επισκευής τους να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. 

Έτσι όταν ένας αναμεταδότης χαλάσει από μια βροχή για παράδειγμα μπορεί να μείνει και για μήνες εκτός λειτουργίας, μέχρι δηλαδή να βρεθούν τα χρήματα για την επιδιόρθωση του.

Σε ότι αφορά στα ιδιωτικά ελληνικά κανάλια είναι νομίζω κατανοητό πως πρόκειται για ανώνυμες κερδοφόρες εταιρίες κι άρα η κάθε μια από αυτές έχει την ευθύνη της τοποθέτησης ή μη αναμεταδοτών εκεί όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό σήμα και ενδεχομένως να συνιστά παρανομία με την έννοια της ενίσχυσης ανώνυμων εταιριών η τοποθέτηση τέτοιων αναμεταδοτών από το κράτος. 

Εδώ όμως συμβαίνει κάτι το οποίο αγγίζει τα όρια του παραλογισμού, οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης πληρώνουν ΕΡΤ χωρίς να μπορούν να την παρακολουθούν κι αυτό είναι ευθύνη της ελληνικής πολιτείας.

Όλο αυτό το διάστημα προσωπικά ο ίδιος έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα των Ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών στα πομακοχώρια της Ξάνθης αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν οι αμέτρητες υποσχέσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος, υποσχέσεις, που ασφαλώς δεν υλοποιήθηκαν ακόμα. 

Εδώ όμως υπάρχει μια παράμετρος την οποία φοβάμαι ότι κανείς εκ των αρμοδίων δεν έχει λάβει υπόψη του κι αυτή η παράμετρος είναι ο εκτουρκισμός αυτών των ανθρώπων, μέσω της τηλεόρασης. 

Είναι κάτι το απόλυτα φυσικό, όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν και ακούνε μόνο όσα λέγονται στα ΜΜΕ της Τουρκίας και δεν μπορούν να δουν κανένα Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι είναι πολύ λογικό να συντάσσονται, πολλές φορές όχι συνειδητά, με γραμμές και πολιτικές της γειτονικής χώρας.

Αν για παράδειγμα επισκεφθεί τη Θράκη ένας Τούρκος υπουργός, κάτι που γίνεται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης θα λάβουν τη γραμμή που θέλει να δώσει η Τουρκία γι’ αυτή την επίσκεψη και όχι αυτή των Ελληνικών ΜΜΕ. 

Άρα λοιπόν δεν είναι μόνο οι άμεσοι τρόποι εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων, υπάρχουν και οι έμμεσοι και πολλές φορές υπάρχουν όχι από αδιαφορία της Ελληνικής πολιτείας αλλά εσκεμμένα και το λέω αυτό διότι μού είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω πως τη στιγμή που σε λίγο ο άνθρωπος θα μπορεί να πίνει τον καφέ του στο φεγγάρι, υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. 

Προφανώς εδώ κάποιοι μας κοροϊδεύουν…

Προξενείο ΣΤΟΠ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου