Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΟΙΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ...!!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙ@ΟΛΟ .... !!!

undefined
Μία ακόμα απίστευτη περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε τόσες άλλες ανάλογες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με θύμα αυτή τη φορά έναν υπέργηρο πατρινό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι λόγω της απόλυτης αναπηρίας του είναι αδύνατο να σηκωθεί από το κρεβάτι του, οι αρμόδιες αρχές του ασφαλιστικού Ιδρύματος επιμένουν να του ζητούν να...
μεταβεί ο ίδιος προς εξέταση!

Μάλιστα, η υπόθεση σοβεί από τον Οκτώβριο του 2011 και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι ανάλογες βεβαιώσεις πως είναι αδύνατη η μετακίνησή του από το σπίτι, το υδροκέφαλο ΙΚΑ επικαλούμενο σχετική αδυναμία των υπηρεσιών του, ζητάει από τον γέροντα να μεταβεί ο ίδιος στις μονάδες του Ιδρύματος.

Η περιπέτεια του ασφαλισμένου

Συγκεκριμένα, σε αίτησή του ασφαλισμένου (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του «Κόσμος») από τις 31 Οκτωβρίου 2011 προς ΚΕΠΑ Πατρών και στην αρμόδια επιτροπή, ζητείται για την παράταση σύνταξης αναπηρίας (αρ. πρωτοκόλλου 131-2011-511) η κατ΄ οίκον επανεξέτασή του ασφαλισμένου, ο οποίος πάσχει από απόλυτη αναπηρία και από ανοική συνδρομή τελικού σταδίου και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η μετακίνησή του για επανεξέταση από τις αρμόδιες αρχές του ΙΚΑ.

Όπως προβλέπει ο νόμος, η κόρη του κατέθεσε εμπρόθεσμα στα αρμόδια όργανα του ΚΕΠΑ Πατρών, επισυνάπτοντας ιατρικές βεβαιώσεις δημοσίων νοσοκομείων και λοιπών δημοσίων υπηρεσιών, αίτημα για την παράταση σύνταξης αναπηρίας, λόγω τυφλότητας.

Μετά από επίμονες και αλλεπάλληλες οχλήσεις στο συγκεκριμένο ΚΕΠΑ, το ραντεβού για την εξέταση ορίστηκε κατ' οίκον, στις 17/1/13.

Όμως εκείνη την ημέρα υπάλληλος τηλεφώνησε από τα γραφεία, για να ρωτήσει τους οικείους του ασφαλισμένου, εάν μπορεί να μετακινηθεί ο ασθενής για εξέταση! Και αυτό, παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους τα επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνυόταν ότι είναι αδύνατη η μετακίνησή του ασθενούς!

Όπως επισημαίνει στον «Κ» η κόρη του ασφαλισμένου «θεωρούμε ως οικογένεια, ότι είναι απροκάλυπτος εμπαιγμός ως προς το πρόσωπο του πατέρα μας, αλλά και όλων εμάς, διότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις σύννομες διαδικασίες και πλέον έχουμε υπερβεί τα ανθρώπινα όριά μας. Ως Έλληνες πολίτες δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας και για το λόγο αυτό καταφύγαμε και στο γραφείο του υπουργού Υγείας και στον Διοικητή του ΚΕΠΑ. Αλλά ακόμα λύση δεν έχει δοθεί...». (Dete.gr)


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου