Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ακούτε ρε ξεφτιλισμένοι ;

undefined
Λίγες μέρες πριν φτάσει η τρόικα στην Αθήνα, ο Πολ Τόμσεν βάζει φρένο στις όποιες σκέψεις της κυβέρνησης για μείωση των φόρων, όπως για παράδειγμα στο ΦΠΑ στην εστίαση. Το ίδιο είχε πει προ ημερών και ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος.
Όπως είπε στην παρουσίαση της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η μείωση των φόρων, δεν είναι θέμα που θα βρίσκεται στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, αναγνώρισε και τα λάθη για τους πολλαπλασιαστές (ναι αυτούς που έλεγαν ότι δεν ήταν τίποτα σημαντικό και έχει συνυπολογιστεί μέσα στο Μεσοπρόθεσμο, ενώ το κούρεμα έπρεπε να γίνει νωρίτερα.

Αναφορά έκανε και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αύξησε τους φόρους στους μισθωτούς με επιτυχία, αλλά, όπως τόνισε, υπάρχει και ένας κλάδος αυτοαπασχολούμενων (μεταξύ των οποίων και οι πλούσιοι) που έχουν την τάση να αποφεύγουν το δίκαιο μερίδιο της φορολογίας.

Ο Τόμσεν μίλησε και για νέα μείωση του ελληνικού χρέους στο μέλλον, με τον όρο ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει δέσμευση ώστε το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΠΕ το 2022


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου