Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ MEDIA!


ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ MEDIA!


του Χρήστου Πασαλάρη

Αν είναι  ένας χώρος που χρειάζεται γενναίο σάρωμα  και ολοκληρωτική απολύμανση με… άφθονο «ασβέστη» είναι ο χώρος των ΜΜΕ. 

Ο κόσμος τον έχει γράψει στα μαύρα κατάστιχα. 

Θεωρεί –και δεν έχει άδικο- ότι εμείς οι άνθρωποι των media φέρουμε τεράστιες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας.

 Και θα ευχόταν να τιμωρηθούμε το ίδιο αυστηρά, με οποιοδήποτε κόστος, όσο και οι μεγάλοι ένοχοι του  πολιτικού συστήματος…
Οι σκέψεις  αυτές γίνονται  τώρα που εμείς οι  12.000 εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης ( ο Θεός να την κάνει!) καλούμαστε να επιλέξουμε νέες διοικήσεις στα σωματεία και στα ταμεία τους. 

Τώρα που το δημοσιογραφικό λειτούργημα έχει χάσει μέγα μέρος της αξιοπιστίας  του εξ αιτίας μερικών καραγκιόζηδων,  θεατρίνων,  πουλημένων κονδυλοφόρων και νοικιασμένων λαρυγγιών του σιναφιού μας. 

Τώρα που οι κυκλοφορίες και οι θεαματικότητες κατρακυλάνε στα βάραθρα. 

Τώρα που εκατοντάδες άνθρωποι του Τύπου χάνουν τη δουλειά τους και εκλιπαρούν  για.. «οιανδήποτε εργασία»!…

Τώρα που οι δεινόσαυροι των media , με τα επτά  κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τα 110 περιφερειακά , τους 947 ραδιοσταθμούς  και τις εκατοντάδες «εφημερίδες» των 250 φύλλων  (αριθμοί εξωφρενικοί για την Ευρώπη) «τζογάρουν» στο πολιτικό παιγνίδι, πότε με τη μία και πότε με την άλλη παράταξη. 

Τώρα που τα συμβιβασμένα ελληνικά media κατάφεραν να χειραγωγήσουν ,σχεδόν απόλυτα το λαό και να τον αποτρέψουν από… ανεπιθύμητες «καθόδους»  στις πλατείες..

Οι εκλογές στα σωματεία του Τύπου  είναι η μεγάλη ευκαιρία για όσους άξιους λειτουργούς έχουν  καθαρό φάκελο και γενναία καρδιά , ιδιαίτερα αυτούς που δεν ψοφάνε για προεδριλίκια και δεν λατρεύουν το χρήμα, να μπουν μπροστά  σε μια εξυγιαντική ανατροπή,  έτσι ώστε τα ΜΜΕ να παίξουν πάλι το ρόλο που έπαιξαν στις τέσσερις μεγάλες δημοκρατικές επαναστάσεις της νεώτερης ιστορίας μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου