Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ρέντινγκ: Να διαλυθεί η τρόικα! Αφού ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ την Ελλάδα παρέα με την συμμορία του Παπανδρέου…

Ρέντινγκ: Να διαλυθεί η τρόικα
Η επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ κάλεσε η διεθνής τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να διαλυθεί, σύμφωνα με μια γερμανική εφημερίδα

“Η τρόικα θα έπρεπε να εγκαταλειφθεί” φέρεται να είπε η Ρέντινγκ, σύμφωνα με την προδημοσίευση ενός αποσπάσματος άρθρου που δημοσιεύει στο αυριανό της φύλλο η εφημερίδας Stuttgarter Zeitung. 

Η Ρέντινγκ φέρεται να πρόσθεσε ότι προβλήματα της Ευρώπης πρέπει να επιλύονται αποκλειστικά και μόνον από την ΕΕ, δίχως καμία βοήθεια από το ΔΝΤ.

Η τρόικα ήταν απαραίτητη όταν συνέτρεχε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όταν χρειαζόταν να δημιουργηθεί κάτι στα γρήγορα, πλέον όμως η Ευρώπη διαθέτει τα αναγκαία όργανα αλλά και την εμπειρία να φέρει σε πέρας τις κατάλληλες αναλύσεις και να παρεμβαίνει σε οικονομικές και χρηματοοικονομικές κρίσεις”, είπε η Ρέντινγκ.
Η τρόικα διαπραγματεύεται με κράτη μέλη της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία σχετικά με τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν σε αντάλλαγμα για την εκταμίευση της δανειακής βοήθειας. 

Επίσης εποπτεύει την εφαρμογή των μέτρων.

Η Ρέντινγκ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να χειριστεί καλύτερα από το ΔΝΤ το οικονομικό μοντέλο το οποίο ορίζει η Συνθήκη της ΕΕ. Πρόσθεσε ότι θεωρεί παράλογο άνθρωποι από χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία, που έχουν χαμηλότερο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) από την Ελλάδα, να συνεισφέρουν για τον δανεισμό της.

Η Γερμανία και η Φινλανδία επιμένουν ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετέχει στην διαχείριση οικονομικών κρίσεων. 

Όμως, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε τον περασμένο μήνα ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να είναι μόνιμη και ότι το Ταμείο θα μπορέσει να αποχωρήσει από την Τρόικα αφού τα τρέχοντα προγράμματα χρηματοοικονομικής στήριξης που έχουν συμφωνηθεί ολοκληρωθούν.

Αντιθέτως η Ρέντινγκ φέρεται να δήλωσε ότι το Ταμείο θα μπορούσε να αποχωρήσει μέσα σε δύο μήνες.


olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου