Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οργισμένη η Ευρώπη με Η.Π.Α.! Και η Ελλάδα στον κατάλογο παρακολουθήσεων.

snowdenΜεγάλες διαστάσεις παίρνει τελικά το θέμα του Edward Snowden και σιγά-σιγά δημιουργείται αντί-αμερικανικό κλίμα, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να επιδράσει στην προσπάθεια προώθησης του παγκόσμιου κράτους.
Οι αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα των Αμερικανών σε σχέση με το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), το οποίο παρακολουθούσε κυβερνήσεις, θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ, αρχηγούς κρατών όπως η Άνγκελα Μέρκελ, δεν έχουν τέλος.
Την ώρα που Ρωσία και Ισημερινός «παίζουν» με τα νεύρα του Μπαράκ Ομπάμα, που ζητά επιτακτικά την παράδοση του Snowden στις ΗΠΑ για να δικαστεί ως κατάσκοπος, νέες αποκαλύψεις έρχονται ....
....να βάλουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση την Ουάσινγκτον.
Τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας παρακολουθεί κάθε μήνα στην Γερμανία η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA, με το Βερολίνο να βρίσκει την ευκαιρία να επιπλήξει πολιτικά τις Η.Π.Α., οι οποίες εδώ και καιρό πασχίζουν να μειώσουν την θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός πεδίου αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, κάτι που τόσο καιρό ήταν γνωστό βέβαια στους περισσότερους. Η χώρα μας περιλαμβάνεται στις χώρες που παρακολουθούσε η NSA! 
Όπως διαβάζουμε στο onalert, σύμφωνα με πληροφορίες σε έγγραφα που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Snowden, φαίνεται ότι παρακολουθούνταν 38 διπλωματικές αποστολές, ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.
Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει πανικό και… οργή στην Ευρώπη. Μετά τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε και η Γαλλία να ζητήσει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ.
«Από τις αμερικανικές αρχές, αναμένουμε το συντομότατο δυνατό να άρουν τις νόμιμες ανησυχίες που έχουμε μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν δια του Τύπου (…) το περιοδικό Der Spiegel, έγραψε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία (Κρατικής) Ασφάλειας NSA κατασκοπεύει θεσμούς της ΕΕ, συμβάν που, εφόσον τεκμηριωθεί, είναι παντελώς απαράδεκτο», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου