Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ως καλοί άνθρωποι ή χαζοβιόληδες, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, ότι μπλέξαμε με μια θεότρελη και άπληστη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία

Τίποτα νέο στην ιστορία: Για μια απαλλοτρίωση (ή κούρεμα), χρειάζεται ένα κομμάτι χαρτί και μια σφραγίδα. (Φωτοτυπία κατασχετηρίου στη Γερμανία το 1949)
Κάθε μορφή ιδιοκτησίας είναι πλέον μια ψευδαίσθηση στην Ευρώπη
«Δηλαδή, δεν έχουν μόνο οι Ευρωπαίοι κάτοχοι τραπεζικού λογαριασμού τη «ψευδαίσθηση», ότι έχουν ένα υπόλοιπο χρηματικό ποσό κατάθεσης. 
Προφανώς και οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν επίσης τη ψευδαίσθηση, ότι στην πραγματικότητα τα ακίνητα είναι "άτρωτα"! 
Όλοι αυτοί να αναλάβουν -μέσω απολλοτρίωσεων ή κουρέματος επί οποιασδήποτε ιδιοκτησίας τους- την αποπληρωμή ή μείωση του δημόσιου χρέους.»  
Αυτά συμβουλεύει, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό οργανισμό οικονομικών ειδήσεων "Deutsche Wirtschafts Nachrichten", ο Daniel Stelter της Boston Consulting Group τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τις τράπεζες, να βάλουν χέρι δηλαδή, σε ό,τι υπάρχει, για να αποπληρωθεί/μειωθεί το δημόσιο χρέος. 

Στη συνέχεια, ο εν λόγω συμβουλάτορας κ. Stelter συστήνει, να δοθούν φορολογικά κίνητρα ειδικά στους ανθρώπους που έχασαν τα περιουσικά τους στοιχεία, για να δουλεύουν, ώστε να τα επανακτήσουν.

Μοντέλο είναι η μεταπολεμική Γερμανία ...

Ως πρότυπο για τον φόρο περιουσίας παίρνει ο Stelter τη Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Γερμανία οι πολίτες μεταπολεμικά, έπρεπε να δώσουν στο δημόσιο το ήμισυ των περιουσιακών τους στοιχείων.  

Η συνημμένη φωτογραφία είναι αντίγραφο απόφασης δικαστηρίου στις 20 Μαϊου 1949: "Κύριον August Gruner. Flauen, Οδός... Σας πληροφορούμε ότι τα ακίνητα με τα αρ. φύλλου 1987 και 12415... του Υποθηκοφυλακείου Flauen, ιδιοκτησίας σας (του August Gruner) λόγω της από 5 Μαίου 1949 απαλλοτρίωσης μεταβιβάστηκαν ως ιδιοκτησία του δημοσίου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σαξονίας, δυνάμει του από 30 Ιουνίου 1946 νόμου,... Ο αρμόδιος Υποθηκοφύλαξ. Σφραγίδα, Υπογραφή." 

Σημείωση μεταφραστή: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σίγουρα πίσω από τις κουρτίνες μηχανεύονται τέτοιες αθλιότητες. Άλλωστε, μέρος της πρόβας τζενεράλε έγινε φέτος στη Κύπρο, με το "κούρεμα της αρκούδας"! 

Ως καλοί άνθρωποι ή χαζοβιόληδες, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, ότι μπλέξαμε με μια θεότρελη και άπληστη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία, που αφού μετέφερε την παραγωγή σε υπανάπτυκτες χώρες, προκαλώντας μια τεχνητή ανεργία και οικονομικοκοινωνική κρίση στην Ευρώπη, επιχειρεί τώρα να σαρώσει και οποιοδήποτε προϊόν της πραγματικής οικονομίας υπάρχει στη γηραιά ήπειρο, με τη μορφή ακίνητης ή κινητής περιουσίας. 

Έτσι θα φτωχοποιήσει τους λαούς της Ευρώπης και θα τους υποχρεώσει, να γίνουν χαμάληδες στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

Όσο οι ηλίθιες μάζες, δεν το έχουν εισέτι χαμπαριάσει για που μας τραβάνε με την πλύση εγκεφάλου μέσω των ιλαρών ιστοριών περί ναζιστικού κινδύνου από τη Χρυσή Αυγή, της αποπολιτικοποίησης, του κατακερματισμού και της απομόνωσης των λαϊκών στρωμάτων, τόσο θα βυθιζόμαστε μέχρι πνιγμού στη κινούμενη άμμο. 

Γεγονός είναι, σαν λαός δεν στεκόμαστε καλά! Αν δεν αφυπνιστούμε από το λήθαργο, δεν αποκόψουμε τις ρίζες του χθες, δεν πολιτικοποιηθούμε ώριμα βάσει των νέων δεδομένων, δεν ιδεολογικοποιηθούμε ανάλογα προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν συλλογικοποιηθούμε πρόσφορα… θα μας πάρει ομοθυμαδόν ο διάολος! Κοντός ψαλμός αλληλούια «Ή μαζί θα αντισταθούμε ή ένας ένας θα πέφτουμε!» Αύριο θα είναι απελπιστικά αργά για όλους! 

Γιατί, όπως μας άφησε παρακαταθήκη ο συμπατριώτης μας σοφός Ηράκλειτος:
«Είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για ό,τι πράττουμε, αλλά και για ό,τι παραλείπουμε να πράξουμε»! .... «Η δικαιοσύνη είναι πάλη (σ.μ. όχι καναπές και χαβαλές) και τα πάντα γίνονται με την πάλη κατά τρόπο αναγκαίο».... Γιατί, «οι φαύλοι είναι αντίπαλοι των ανθρώπων»...Όπως και «οι ασυνείδητοι...αφού ακούσουν. μοιάζουν με κωφούς, δηλαδή αν και παρόντες, είναι απόντες» (“οξύνεται ακούσαντες κωφούσιν, φάτις αυτοίς μαρτυρεί, παρεόντες απείναι")…Τάδε έφη ο μέγας Ηράκλειτος και ο έχων ώτα ακουέτω! Έχει κανείς αντίρρηση; 

Μετάφραση και Επιμέλεια: Αθανάσιος Καρανάσιος, Πηγή: Deutshe Wirtschafts Nachrichten

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου