Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Φοβάται (!) τα τανκς ο Βενιζέλος....

Την ίδια ώρα που ο επικίνδυνος τυμπανιστής κυκλοφορεί με την πολυτελέστατη τεθωρακισμένη «μπέμπα» των χιλιάδων κυβικών, που καίει όσο δέκα αυτοκίνητα μαζί, και έχει κάνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Ι.Χ., ενοχλείται από τη συμμετοχή των αρμάτων μάχης 
στην παρέλαση, γιατί δεν είναι για επίδειξη!

Με μια κροκοδείλια και υποκριτική ανακοίνωση, ο «ύπαρχος του Τιτανικού» Ευάγγελος Βενιζέλος, που με δική του απόφαση στις αρχές του 2010 ως υπουργός Αμυνας -δήθεν για οικονομία, στην ουσία για να μην κακοκαρδίσει την τρόικα- έκοψε τα άρματα μάχης και τα αεροσκάφη από τις παρελάσεις, συνεχίζοντας το μνημονιακό του παραλήρημα, προσπαθεί να θέσει βέτο στην απόφαση που έλαβαν το ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Βενιζέλος, μην κατανοώντας τους λόγους της απόφασης αυτές τις κρίσιμες ώρες, επιχειρεί να υπονομεύσει την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή την περίοδο προσπάθεια ανάτασης του εθνικού φρονήματος και να βάλει μια ακόμη τρικλοποδιά, μόνο και μόνο για να μην αποδειχθεί το λάθος της δικής του απόφασης ως υπουργού.

Και ανακοίνωση

Η μικροψυχία και η μικροπρέπειά του είναι τέτοιες που έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει πρόβλημα, βγάζοντας μάλιστα και ανακοίνωση το κόμμα του, στην οποία ισχυρίζεται: «Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα». Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να κινηθεί και στη ρεπούσια λογική και τη λογική των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να καταργηθούν οι παρελάσεις!

Ο κ. Βενιζέλος αδιαφορεί επίσης για τη σημασία μιας τέτοιας κίνησης όσον αφορά το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μπορεί να υφίστανται τις δραματικές οικονομικές περικοπές, αλλά θέλουν να νιώθουν υπερήφανοι για το αξιόμαχο του στρατεύματος. Δεν λείπουν κι εκείνοι που βλέπουν προσωπική εμπάθεια στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης έναντι του κ. Αβραμόπουλου, επειδή το καλοκαίρι είχε αρνηθεί να εγκρίνει τη χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους για να τον μεταφέρει στη Σκιάθο - παραθέριζε στη διπλανή Σκόπελο.

Η προκλητικότητα του κ. Βενιζέλου είναι τέτοια που το κόμμα του 5% και με το ζόρι επιχειρεί να επιβάλει την άποψή του, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, για να τον αδειάσει μεγαλόπρεπα η Ν.Δ. σε δική της ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται: «Η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο.

Ειδικότερα, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέτος, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, θα γίνει με το δυναμικό που διαθέτει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και μόνον, χωρίς σημαντική επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συγκριτικά με τις παρελάσεις των τριών τελευταίων χρόνων και χωρίς συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών, πλην ενός αεροσκάφους επιδείξεων που συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια ως συμβολική εκπροσώπηση της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι απαίτηση των καιρών η ανάδειξη του φρονήματος, του αξιόμαχου και των συμβολισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, εγγυητριών της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας και της εθνικής μας ενότητας».

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι με απόφαση του ΓΕΕΘΑ και του υπουργού Εθνικής Αμυνας στη φετινή στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα μετάσχουν ξανά τόσο άρματα μάχης όσο και μαχητικά αεροσκάφη, που θα κάνουν διελεύσεις πάνω από τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.

Μάλιστα, η απόφαση του κ. Αβραμόπουλου για συμμετοχή αρμάτων μάχης και μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση ελήφθη με το επιχείρημα ότι η πραγματική οικονομική επιβάρυνση θα είναι μικρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου