Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΗΠΑ «Οδηγήσατε τον κόσμο στο χάος» - Θέτουν ζήτημα νέου παγκόσμιου νομίσματος.

Ενώ στις ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν τον τρόπο και τη συμφωνία για να ανοίξει ξανά το κράτος, στην Κίνα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια πρωτοφανή πολεμική κατά της Ουάσιγκτον καλώντας τον κόσμο να προχωρήσει στην από-αμερικανοποίηση, ζητώντας ένα νέο νόμισμα για συναλλαγές στη θέση του δολαρίου και μιλώντας ευθέως για την ανάγκη δημιουργίας μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα και σε ανοικτή επιστολή στο Xinhua το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο βέβαια απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις του κινεζικού καθεστώτος  δημοσιεύτηκε μια εντονότατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ στα όρια της πολεμικής πρόκλησης κατηγορώντας τις ΗΠΑ «ότι κακοποίησαν το status της υπερδύναμης που έχουν εισάγοντας το χάρος στον κόσμο, πραγματοποιώντας πολέμους χωρίς εξουσιοδότηση κάτω από την κάλυψη ψευδών δικαιολογιών».
«Καθώς οι Αμερικανοί πολιτικοί και των δύο πολιτικών κομμάτων αποτυγχάνουν να φτάσουν σε μια συμφωνία για να επαναφέρουν την ομαλότητα στην πολιτική ζωή τους για την οποία καυχώνται , είναι ίσως η κατάλληλη ώρα  για την ζαλισμένη παγκόσμια κοινότητα να αρχίσει να σκέφτεται το κτίσιμο ενός νέου, ενός από-αμερικανοποιημένου κόσμου.
Μια Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να δημιουργηθεί όπου όλα τα έθνη, μεγάλα ή μικρά, πλούσια ή φτωχά να έχουν τα βασικά συμφέροντά τους πάντα σεβαστά  και να προστατεύονται όλα το ίδιο»,.....
....αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του Xinhua και συνεχίζει λέγοντας:
«Ο φαύλος κύκλος στασιμότητας στον οποίο  έχει περιέλθει η Ουάσιγκτον γύρω από μια βιώσιμη δικομματική λύση αναφορικά με τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και την έγκριση για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού δανεισμού  έχει αφήσει -και πάλι –τα τεράστια αποθεματικά σε δολάρια πολλών εθνών σε κίνδυνο και τη διεθνή κοινότητα σε αγωνία.
Αντί να τιμά τη θέση που έχει ως παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη μια ιδιοτελής Ουάσιγκτον έχει παραβιάσει το status της υπερδύναμης που έχει και έχει δημιουργήσει περισσότερο χάος στον κόσμο μετακινώντας τα οικονομικά ρίσκα στο εξωτερικό και την ίδια ώρα «επιτίθεται» δημιουργώντας περιφερειακές συγκρούσεις μέσω εδαφικών διαφορών και πραγματοποιώντας πολέμους χωρίς εξουσιοδότηση στηριζόμενους σε ψεύδη».
Και το άρθρο του Xinhua καταλήγει: «Ο κόσμος πρέπει  να εξετάσει τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος που θα αντικαταστήσει το παντοδύναμο δολάριο ώστε η διεθνής κοινότητα να μείνει έξω από την διάχυση της έντονης εσωτερικής πολιτικής  αναταραχής που ταλανίζει τις ΗΠΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου