Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ "ΣΚΛΗΡΗΣ" ΔΕΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ Financial Times: "Διαλύεται η Ευρωζώνη το 2014 - Οι λαοί δεν αντέχουν άλλη φτώχεια".


Kαταρρέει η Ευρωζώνη και κατα συνέπεια το ίδιο το ευρώ από το 2014, καθώς η πολιτική συναίνεση που στηρίζει το ευρώ κλονίζεται, υπό το φάσμα των διαδηλώσεων σε Πορτογαλία, και Ιταλία,αλλά και του τέλους ανοχής σε νέα μέτρα από την ελληνική κοινωνία.
 
Στο επόμενο έτος ο μεγάλος κίνδυνος για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι ότι η πολιτική συναίνεση που στηρίζει το ευρώ, θα αρχίσει να διαλύεται, προειδοποιούν σε άρθρο τους οι Financial Times.

 «Η αδύναμη οικονομία, η κόπωση με την λιτότητα, η οργή για την μετανάστευση και η πικρία για την απομακρυσμένη, όπως μοιάζει, ΕΕ, τροφοδοτούν την ανέλιξη των αντι-καθεστωτικών και εθνικιστικών πολιτικών κομμάτων σε όλη την ήπειρο» αναφέρεται στη συνέχεια.
 
Μεγάλο πλήθος ανθρώπων κατέβηκε στους δρόμους της Ρώμης το περασμένο σαββατοκύριακο για να διαμαρτυρηθεί για το νέο προϋπολογισμό που παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό. 

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν....και στο κέντρο της Λισαβόνα.
 
Σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (Excessive Deficit Procedure - EDP) αναμένεται να ενταχθεί σύντομα η Κροατία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat και η κροατική Στατιστική Υπηρεσία DSZ, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε στο 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα της τιμής αναφοράς 3%, που ορίζει το σχετικό άρθρο της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Υπενυμίζουμε ότι η χώρα μπήκε στην ΕΕ μόλις το 2013! Δηλαδή την βάζουν στη "μέγγενη" των μέτρων με το καλημέρα. Αυτά κανείς δεν τα είπε στους Κροάτες, όταν τους οδήγησαν σε δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Είπαν το "ναι" και πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος, ήδη οι τεχνοκράτες της ΕΕ θέλουν να βάλουν "χέρι" στην τσέπη τους, ακι στα σπίτια τους, δείχνοντας ότι το σχέδιο είναι οργανωμένο και ίδιο, παντού. Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ευρωπαίων πολιτών του Νότου.
 
Δεν είναι τυχαία η εκρηκτική άνοδος της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, όπου οι Γάλλοι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται, ότι το Βερολίνο σύντομα ετοιμάζει "θυσιαστήριο" και για αυτούς, μόλις ξεμπερδέψει με τους ενοχλητικούς κατοίκους του Νότου.
 
Καθώς τα ολοένα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας, οι μειώσεις των μισθών και η εντατικοποίηση της φορολόγησης σαρώνουν τις χώρες της Ε.Ε., η ψυχική κόπωση των Ευρωπαίων μεγαλώνει και διευρύνεται όλο και περισσότερο, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις που παίρνουν τη μορφή διαδηλώσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, σχεδόν παντού.
 
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση γνωρίζει ότι με το που θα προφέρει τη λέξη "μέτρα" θα πέσει την ίδια στιγμή.
 
Νέα δεδομένα της eurostat τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα οικονομικά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δείχνουν καθαρά πώς διαμορφώνεται το φάσμα και η κλίμακα της λιτότητας στην περιοχή.
 
Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο οικονομικού περιεχομένου quartz.com, το επαχθές βάρος δυσχεραίνει πολλές χώρες, κάποιες όμως βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από τις άλλες, με πρώτες στον κατάλογο την Ελλάδα και την Ισπανία, οι οποίες έχουν υποστεί τις πιο δυσβάστακτες συνέπειες της κρίσης.
 
Δείτε το γράφημα:
 
 
Δεν είναι τυχαία η άνοδος της "σκληρής" Δεξιάς σε όλη την Ευρώπη, ειδικά μετά την εεπιτυχία του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ούρμπαν, ο οποίος με καθαρά πατριωτική πολιτική, έδιωξε από την χώρα του εντελώς το ΔΝΤ,και έδωσε το "στίγμα" σε όλους τους πολίτες της ΕΕ, ότι είναικαιρός να νοιαστούν πρώτα για το δικό τους "σπίτι", γιατί η απρόσωπη Ευρώπη των ελίτ, νοιάζεται μόνο να τους το υφαρπάξει.
 
Η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει το Βερολίνο, φέρνει και την αρχή της διάλυσης του ευρώ, καθώς αποσκοπεί στην αρπαγή από τους Γερμανούς της περιουσίας κρατών και πολιτών, και της ουσιαστικής ίδρυσης ενός Δ' Ράιχ, πρακτικά χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά! Οι πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει και δεν ενδιαφέρονται πλέον για το ευρώ, καθώς επί της ουσίας οι Γερμανοί το θεωρούν ως το πρώην γερμανικό μάρκο, δηλαδή το μέσο επιβολής και κατάκτησης ολόκληρης της Ευρώπης.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου