Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΑΝΤΕ PORTAS...ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ...

Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ στον Μπαράκ Ομπάμα μετά τις πληροφορίες ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν το κινητό της τηλέφωνο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο πρόκειται για «απαράδεκτο» γεγονός.

Νωρίτερα η καγκελαρία ανακοίνωσε πως το Βερολίνο έχει συγκεκριμένες πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της κ. Μέρκελ.

Φανερά ενοχλημένη η Ανγκελα Μέρκελ πήρε τηλέφωνο τον Ομπάμα και του ζήτησε να δοθούν άμεσα σαφείς και πλήρεις διευκρινίσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα επίσης με τον εκπρόσωπό της, η Μέρκελ είπε στον Ομπάμα ότι εάν πράγματι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις, θεωρεί το γεγονός αυτό «εντελώς απαράδεκτο».

Aπό την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ενώ ερωτηθείς για τις αιτιάσεις των Γερμανών ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, NSA, παρακολουθούσε το τηλέφωνο της Μέρκελ, αρκέστηκε να πει ότι «οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν τις επικοινωνίες της καγκελαρίου».

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου