Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΟΛΛΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ..ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ..Το Βήμα: Ο Σταύρος Παπασταύρου θα γίνει υπουργός Οικονομικών ...Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ..

Όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας στα τέλη της άνοιξης θα επιλεγεί για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, στη θέση του Γιώργου Προβόπουλου και τον Μάιο θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών, γράφει σήμερα το Βήμα.

Σε ένα άρθρο το οποίο υπογράφει ο «Ειδικός Συνεργάτης» το Βήμα κάνει προβλέψεις:

«Κατά τα φαινόμενα ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον σύμβουλό του Σταύρο Παπασταύρου, οποίος ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον κ. Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά....

... στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Είναι ακριβές επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας διατηρεί τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη συνεργασία μαζί του, τόσο με τους ευρωπαίους, όσο και με την τρόικα.

Με άλλα λόγια ο κ. Παπασταύρου προπονείται εδώ και καιρό για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και απολαμβάνει πέραν της εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά και αυτή του κ. Στουρνάρα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι ή καλύτερα αν θα γίνει αποδεκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο κι αν η ύπαρξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ θα υπονομεύσει την τοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών».

Στο δημοσίευμα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ με την εξής ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών να διαδέχεται τον Διοικητή της ΤτΕ το Μάιο
.............................................

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα να διαδέχεται τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβοπουλο το Μάιο, δήλωσε τα εξής :

Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή άμεση ή έμμεση αναφορά σε παρόμοιο ζήτημα μεταξύ των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση, που κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, σέβεται πλήρως το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της .


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου