Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο "ΝΕΡΩΝ" ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Γ.Στουρνάρας: «Σα βγεις στον πηγαιμό για Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος»

Σαν ποιητής εμφανίστηκε προ ημερών ο Γ.Στουρνάρας στο ευρωκοινοβούλιο όπου ως άλλος πολιτικός "Νέρων" 
απήγγειλε απόσπασμα από διάσημο ποίημα του Κ.Καβάφη, «σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος» αγνοώντας ότι αυτό που για αυτόν φαντάζει ως περιπέτεια υπό την προστασία των μεγάλων αποδοχών του, για τον Έλληνα πολίτη που δεν έχει δουλειά ή έχει εισόδημα 500 ευρώ μηνιαίως, αποτελεί εφιάλτη και προσομοιάζει περισσότερο με έργο άλλου μεγάλου ποιητή, την "Κόλαση" του Ντάντε Αλιγκιέρι.

Όπως ο Νέρων ο αυτοκράτωρας της Ρώνης απήγγειλε ποίηση του Ομήρου ένω έκαιγε την Ρώμη, έτσι και ....

....ο Γ.Στουρνάρας έχει ποιητικό "οίστρο"τη στιγμή που κατακαίει την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε άψογη συνεργασία με κυβέρνηση και δανειστές.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επειδή μάλλον νομίζει ότι έχει λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα αυτής της χώρας αποφάσισε να το ρίξει στη.. ποίηση! Eν αναμονή λοιπόν της άφιξης της τρόικας το έχει ρίξει στο διάβασμα και στη μετάφραση.

Τι διαβάζει ο υπουργός; Καβάφη. Τον διαβάζει και τον μεταφράζει μάλιστα στα αγγλικά.

Στην πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Γ.Στουρνάρας απήγγειλε Καβάφη λέγοντας στους ευρωβουλευτές πως «περισσότερη σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι προς την Ιθάκη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Στουρνάρας διηγήθηκε πως όταν απήγγειλε Καβάφη στα αγγλικά το«σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος», οι ευρωβουλευτές ενθουσιάστηκαν κι ακόμη και οι συντηρητικοί άρχισαν να τον χειροκροτούν.

Όλοι αγνοούσαν ότι "ο πηγαιμός για την Ιθάκη" είναι η "εξαέρωση" του ελληνικού λαού από τα εθνοκτόνα μέτρα του Μνημονίου, η δε "Ιθάκη" είναι η πολυπόθυτη μέρα που η χώρα θα εξέλθει της κρίσεως. Ο Γ.Στουρνάρας επιθυμεί η μέρα αυτή να αργήσει! Γιατί τότε αυτός δεν θα υπάρχει πολιτικά.

Αφού του αρέσει τόσο η ποίηση να του θυμίσουμε και άλλα χρήσιμα για τον ίδιο και τνη κυβέρνησή του αποσπάσματα.

"Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις.Να μην τις παίρνει ο άνεμος." Μανόλης Αναγνωστάκης

Καθότι η κυβέρνησή του άλλα είπε προεκογικά στους Έλληνες για να αρπάξει ψήφους, και άλλα έπραξε αμέσως μετά.

"Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα." Κώστας Βάρναλης

Καθότι η κυβέρνησή μας δεν αντιστέκεται ποσώς στους Γερμανους και τους δανειστές, κάνει ότι της ζητήσουν, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα συμβεί κάποιο θαύμα, ώστε αυτοί να σωθούν πολιτικά, και να συνεχίσουν να "κάθονται" στην πλάτη μας για άλλα 20 χρόνια.

Και κλέινουμε με το "Χίλιοι δυο παραφυλάνε σε κοιτάν και δεν μιλάνε. Είσαι σήμερα μονάρχης κι ώσαμ' αύριο δεν υπάρχεις." Οδυσσέας Ελύτης

Ότι και να κάνουν οι Γερμανοί το τέλος αυτής της κυβέρνησης είναι κοντά, σήμερα είστε υπουργός, αύριο...όλα έχουν ένα τέλος, και η χρησιμότητά σας δεν θα είναι πια αναγκαία. Το σύστημα έχει και άλλες εφεδρέιες..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου