Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ε, ρε... που τους χρειάζεται!

Την ώρα που οι Γερμανοί μας έχουν τυλίξει σε μια κόλα χαρτί με τρία μνημόνια και μας κουνάνε το δάκτυλο αποκαλώντας μας φοροφυγάδες, τεμπέληδες, διεφθαρμένους και ότι άλλο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει ο αριθμός των γερμανικών επιχειρήσεων που ακολούθησαν αθέμιτες και παράνομες πρακτικές, προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των έργων και προμηθειών που απλόχερα προσέφερε η Ελλάδα, ακόμη και την περίοδο που φαινόταν ξεκάθαρα ότι οδεύουμε σε οικονομικό αδιέξοδο. 
Κάτι πουν πλέον στηλιτεύουν και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αφού όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλάζουν τους πρωταγωνιστές στην παράσταση «μίζα και διαφθορά».
Τελευταία επιβεβαίωση το δημοσίευμα της Süddeustsche Zeitung του Μονάχου, που αποκαλύπτει σημείωμα του .....
...γερμανικού εξοπλιστικού κολοσσού Krauss – Maffei Wegmann από το 2001, από το οποίο προκύπτει ότι στις αρχές εκείνης της χρονιάς ενώ η εταιρία γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να πληρώσει για τα τεθωρακισμένα που, για να διασφαλίσει τα χρήματα της και να μην χαθεί η παραγγελία, μερίμνησε έτσι ώστε να εξασφαλίσει η χώρα μας μεγάλο δάνειο από γερμανική τράπεζα για να προχωρήσει στην υλοποίηση της παραγγελίας. 
Ενώ για την ίδια εταιρία, από άλλο έγγραφο που δημοσιεύεται φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα μίζας.
Και δεν είναι η μόνη εταιρία. Είχαν προηγηθεί περιπτώσεις εταιριών που δραστηριοποιήθηκαν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και είτε δεν πλήρωσαν ΦΠΑ, όπως φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση της Hochtief στο Ε. Βενιζέλος, είτε αποτέλεσαν ΑΝΤΡΑ διαφθοράς και μιζών όπως στην περίπτωση της Siemens, η οποία επί της ουσίας την έβγαλε καθαρή, είτε, εντελώς παράνομα, δεν αποδίδουν ούτε ένα ευρώ φόρο στο ελληνικό δημόσιο παρά το γεγονός ότι τα έσοδά τους στην Ελλάδα ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, υπόθεση γερμανικής αντασφαλιστικής που ερευνάται σήμερα από το ΣΔΟΕ.
Αντί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει αποζημιώσεις και επιστροφές κεφαλαίων από όλες τις εταιρίες που αποδεικνύεται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν πάρει μέρος στο πάρτι της μίζας και των υπερτιμολογήσεων, αυστηροποιεί το φορολογικό πλαίσιο και τα πρόστιμα που επιβάλλει στους έλληνες φορολογούμενους για χρέη λίγων εκατοντάδων ευρώ την ώρα που είναι γεγονός ότι έχουν εξαντλήσει κάθε φοροδοτική ικανότητα. 
Και όταν οι ίδιοι φορολογούμενοι επί δεκαετές ανέλαβαν το βάρος και πλήρωναν χρυσά τα συμβόλαια των γερμανών. 
Και ασφαλώς η γερμανική κυβέρνηση που σφυρίζει αδιάφορα για όλα αυτά, δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του χρέους. Ε, ρε... που τους χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου