Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Σταυρούλα Βρυώνη: Η εξαθλίωση του λαού, αποτέλεσμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

vrioni
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου (πενήντα εκατομμύρια νεκροί κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών, έξι εκατομμύρια νεκροί σε θαλάμους αερίων, η εξαθλίωση πληθυσμών) ήταν η κύρια αιτία της παγκόσμιας αντίδρασης των κοινωνιών, που κατέληξε αφ” ενός στη διατύπωση διεθνών συμβάσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Σύμβαση της 10ης Δεκεμβρίου 1948 για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-ΕΣΔΑ) και αφ” ετέρου στη δημιουργία διεθνών οργάνων εγγυητικών της εφαρμογής των ως άνω διεθνών νομοθετικών κειμένων (Δικαστήριο Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οργανα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Η παγκόσμια Κοινότητα, η παγκόσμια Κοινή Γνώμη δεν μπορεί να ανεχθεί την παραβίαση των θεμελιωδών αυτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Η αντίδραση στην αδικία, το παντοδύναμο περί δικαίου αίσθημα απαιτεί την κατ” αποτελεσματικό τρόπο προστασία των δικαιωμάτων αυτών.
Τη στιγμή αυτή εις βάρος του ελληνικού λαού διαπράττεται έγκλημα κατά της ανθρωπότητος, κατά παραβίαση όλων των σχετικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρεπείας, της ιδιοκτησίας ....
....και αυτής της σωματικής υποστάσεως των πολιτών, οι οποίοι κάτω από την καταχρηστική εφαρμογή κανόνων δικαίου, αυτοκτονούν, έχουν περιέλθει σε εξαθλίωση, στερούνται υγειονομικής περίθαλψης.
Τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων πολιτών, κατά παράβαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημιουργούν απόλυτο δικαίωμα προσφυγής σε εθνικά και διεθνή όργανα τεταγμένα από εθνικές και διεθνείς δικαιοδοσίες στην προστασία των δικαιωμάτων αυτών.
Ηδη όπως είναι γνωστό υπάρχουν αιτήματα και προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορούν προσβολές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα όργανα της επιβεβλημένης οικονομικής επιτήρησης, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι πλην άλλων καταφεύγουν για τη συντήρησή τους σε κάδους απορριμμάτων, όταν και αυτή η σίτιση από την εκκλησία ή φιλανθρωπικούς μηχανισμούς έχει εξαντληθεί.
Η οργανωμένη, ορθά επιστημονικά θεμελιωμένη προσφυγή στα εθνικά και διεθνή όργανα είναι η καλύτερη αν όχι η μόνη αντίδραση κατά των προσβολών που υφίσταται ο ελληνικός λαός.
Απάντηση κρατικών ή διακρατικών οργάνων στις προσφυγές αυτές του ελληνικού λαού θα αποτελέσει στίγμα με τόση απαξία, ώστε όχι μόνον θα υποχρεωθούν οι παραβιάζοντες τις ανθρώπινες γενικές αρχές δικαίου να σταματήσον τις παραβατικές και προσβλητικές αυτές συμπεριφορές τους, που προσβάλλουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά ενδεχομένως και σε δημιουργία των πρώτων βημάτων σε ενδεχόμενη καθαρή ποινικοποίηση των εξοντωτικών κατά των λαών συμπεριφορών.
Η κα Σταυρούλα-Βιργινία Βρυώνη-Κωνσταντινίδου είναι πρόεδρος Εφετών ΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου